Рівненського священика УПЦ МП звинувачують у розпалюванні релігійної ворожнечі

19.03.2019 9:09 3

Рівненського священика УПЦ МП звинувачують у розпалюванні релігійної ворожнечі

Священикові з Острога, главі відділу з питань врегулювання міжконфесійних конфліктів при Рівненській єпархії УПЦ МП, настоятелю Свято-Воскресенського храму протоєреєві Віктору Земляному вручили підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Про це повідомляє РАЙОН.IN.UA.

Це відбулося в п’ятницю, 15 березня, під час допиту Віктора Земляного як свідка в Управлінні Служби безпеки України в Рівненській області, – повідомляють в УПЦ МП.

Повістку на допит Вікторові Земляному як свідкові вручили у вівторок, 12 березня. Під час двогодинної розмови зі слідчим священик отримав повідомлення про підозру за статтями 161 та 300 Кримінального кодексу України – «умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності або образа почуттів громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями» та «ввезення в Україну творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, з метою збуту чи розповсюдження або їх виготовлення, зберігання, перевезення чи інше переміщення з тією самою метою».

Нагадаємо: острозький священик Віктор Земляний часто фігурує у матеріалах російських ЗМІ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/vandalism/75109/

Следующая новость
Предыдущая новость

В Украине выходят книги о современном взгляде на шариат и кораническом принципе совещания Онлайн кредитование от компании Shvidkokredit Митрополит Онуфрій видав циркуляр про особливе молитовне правило всім вірянам УПЦ Органічні добрива від українського виробника Меджліс кримськотатарського народу проведе у Києві святкування “Qırım akşami”

Публикации