Рівненська облрада звернеться до РНБО та СБУ щодо «антиукраїнської діяльності УПЦ (МП)»

17.03.2018 15:33 12

Рівненська облрада звернеться до РНБО та СБУ щодо «антиукраїнської діяльності УПЦ (МП)»

Депутати Рівненської облради планують прийняти звернення до Ради національної безпеки та оборони та Служби безпеки України щодо антиукраїнської діяльності УПЦ МП. Про що повідомляє «Реілігйна правда» з посиланням на офіційний сайт Церкви.

З цією ініціативою виступила політична партія «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» в обласній раді. Зокрема, це питання, за даними Релігійної правди, сьогодні стоїть в порядку денному.

В УПЦ МП такого роду заяви вважають«нікчемними».

«Депутати облради намагаються створити додатковий осередок напруги на релігійному ґрунті у західному регіоні та в цілому в Україні», — каже голова юридичного відділу УПЦ МП протоієрей Олександр Бахов.

Нагадаємо, що подібні звернення вже приймались у Львівській, Франківській, Тернопільський обласних радах. Не дивлячись на те, що УПЦ (МП) вважає такі заяви безперспективними, керівники місцевої єпархії УПЦ (МП) нібито планують звернутися в Генеральну прокуратуру України та СБУ з заявою на рівненських депутатів, які розпалюють релігійну ворожнечу.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/70464/

Следующая новость
Предыдущая новость

Серебряные, золотые и позолоченные крестики в ассортименте Современные системы видеонаблюдения по разумным ценам Современная криптовалюта простым языком На Харківщині урочисто відкрили і освятили пам'ятник гетьману Івану Мазепі Мобильные бетонные заводы

Публикации