«Русский мир» в освіту: Патріарх Кирил закликав будувати у вишах домові церкви РПЦ

17.03.2018 19:35 6

Очільник РПЦ Патріарх Кирило (Гундяєв) закликав розвивати служіння священиків в російських вузах, відновлюючи тим самим дореволюційну традицію. Про це він сказав, відкриваючи 16 березня засідання Вищої церковної ради – своєрідного “уряду” РПЦ, пише Портал-Credo.ru.

“Університетський священик, домова церква в вузі – це демонстрація історичного і існуючого досі зв’язку християнства і науки, – каже Кирило. – Ви знайдете університетську церкву і в Оксфордському, і в Гарвардському університетах. Багато бували в тих країнах і бачили, що там присутність капелана в університеті так само природна, як присутність професора”.

“Через ці храми у освіченої частини нашого суспільства може формуватися уявлення про православ’я, – продовжує очільник РПЦ. – Щоб стиралися стереотипи в тому числі про те, що наука і релігія перебувають у вічному конфлікті. Робота капеланів повинна допомагати студентам і професорам відповідати на ті критичні питання, які виникають в суспільстві, які звертаються на адресу церкви. На них церква відповідає в міру сил, але не завжди ці відповіді досягають університетського середовища”.

Кирило пропонує рекрутувати університетських капеланів зі світською вищою освітою.

“Але, щоб відновити університетське священство як невід’ємну органічну частину студентства, нам потрібні значні зусилля … Священики, які служать в храмах при вузах і займаються там просвітницькою роботою, покликані задовольняти найвищим вимогам, повинні бути на одному освітньому рівні зі студентами та викладачами. Більш ніж бажано, щоб у вузівського пастиря була б вища світська освіта”, – сказав предстоятель РПЦ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/moscow_patriarchy/70473/

Следующая новость
Предыдущая новость

Финансовая помощь тем, кому это необходимо: кредиты онлайн Как перевести деньги с epayments на карту приватбанка Автогражданка в электронном виде Переоденьте салон своего автомобиля в чехлы из экокожи Поліція затримала капелана УПЦ КП у справі про напад на офіс проросійського телеканалу

Публикации