Румунська Церква наразі призупинила процес визнання ПЦУ, але діалог буде продовжено, - митрополит Епіфаній

30.07.2019 17:42 0

Румунська Церква наразі призупинила процес визнання ПЦУ, але діалог буде продовжено, - митрополит Епіфаній

Румунська Православна Церква наразі призупинила визнання автокефалії Православної Церкви України через її внутрішні питання.

Про це після завершення у Києві Хресного ходу з нагоди 1031-річчя Хрещення Руси-Україні сказав Блаженніший Митрополит Епіфаній, ймовірно, натякаючи про відділення владики Філарета від ПЦУ, передає Релігійна правда з посиланням на УНН.

“Наша делегація вже неодноразово відвідувала Румунію, зустрічалась, я звертався з листом до Патріарха Даніїла з пропозиціями. Зараз ми втілили в життя їхнє синодальне прохання – що вони хочуть мати в Україні свій румунський вікаріат, подібно до того, як на території Румунії зараз діє український вікаріат в складі Румунської Православної Церкви під керівництвом самого Патріарха”, – сказав Епіфаній.

Тому, з його слів, зараз ПЦУ синодально започаткувала румунський вікаріат, який буде перебувати у складі Української Православної Церкви і керуватись безпосередньо Предстоятелем.

“Ми більш інтенсивно вели переговори з Румунською Церквою перед Пасхою. Але напевне, що в зв’язку з певними нашими внутрішніми питаннями, питання визнання було призупинено. Зараз ми продовжимо діалог і віримо, що Румунська Церква обов’язково продовжить діалог і долучиться до визнання нашого автокефального статусу”, – зазначив митрополит Епіфаній.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/76690/

Следующая новость
Предыдущая новость

Лечение наркомании в Тернополе Как правильно выбрать ортопедический матрас для ребенка в интернете Преимущества развивающих деревянных игрушек Беларусь не впустила из Украины главу Белорусской Автокефальной Православной Церкви Большой выбор удобрений для клубники

Публикации