РПЦ перевела на служіння до України єпископа з Канади

15.07.2018 12:23 12

РПЦ перевела на служіння до України єпископа з Канади

Єпископа Каширського Іова (Самкоуза) звільнили від керівництва патріаршими парафіями Російської Православної Церкви в Канаді та перевели на служіння в УПЦ (МП). Таке рішення прийняв Синод РПЦ, який відбувся 14 липня у Єкатеринбурзі.

Синод висловив вдячність єпископу Іову за багаторічне душпастирство в Канаді та тимчасово призначив на вакантне місце єпископа Сурожського Мтвія.

Владиці Іові (Самкоузу) майбутнє місце служіння повинен визначити Синод УПЦ (МП).

Єпископ Іов народився 19 лютого у Почаєві на Тернопільщині.

У 1987 році закінчив Ленінградську духовну семінарію.

У 1991 році закінчив Санкт-Петербурзьку духовну академію зі ступенем кандидата богослов'я. Навчальним комітетом направлений в розпорядження митрополита Київського і всієї України Філарета на викладацьку роботу.

25 серпня 1991 року висвячений у сан диякона в стані целібату, а 27 серпня того ж року - в сан єрея. Викладав в Київських духовних семінарії та академії патрологію, загальноцерковну історію, церковне право і грецьку мову.

У 1995 році возведений у сан протоєрея.

17 квітня 1997 в Києво-Печерській Лаврі був пострижений в чернецтво з ім'ям Іов на честь преподобного Іова Почаївського. 13 червня того ж року возведений у сан архимандрита.

22 червня 1997 в Лаврському Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія був хіротонізований на єпископа Херсонського і Таврійського.

З 30 березня 1999 року - єпископ Сумський і Охтирський.

20 квітня 2005 року призначений єпископом Каширським, вікарієм Московської єпархії, керуючим Патріаршими парафіями в Канаді.

З 31 березня 2009 по 5 березня 2010 тимчасово керував Патріаршими парафіями в США.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/moscow_patriarchy/71825/

Следующая новость
Предыдущая новость

Лучшие похоронные услуги по приемлемой стоимости Диваны современные, модульные, модные и необычные Анонимная помощь от зависимостей Бесплатные игровые автоматы в казино Женские леггинсы по лучшей цене

Публикации