РПЦ включила до свого складу єпархію, яку розпустив Вселенський Патріархат

09.10.2019 10:12 0

РПЦ включила до свого складу єпархію, яку розпустив Вселенський Патріархат

Російська Православна Церква 7 жовтня оголосила про прийняття до свого складу громад архиєпископії православних руських церков у Західній Європі з центром у Парижі, яку в листопаді 2018 року розпустив Вселенський Патріархат.

Про це йдеться на сайті РПЦ.

Московський Патріарх Кирил (Гундяєв) назвав це рішення історичним.

“Сьогодні священний Синод прийняв історичне рішення. До складу Російської Православної Церкви увійшла архієпископія парафій руської традиції з центром у Парижі, яка донедавна перебувала в юрисдикції Константинопольського патріархату. Архиєпископія була однією з частин російської православної еміграції, породженої революцією і громадянсько ю війною. “Паризька” церковна еміграція пройшла дуже складний шлях – від конфронтації з російською церквою, зумовленою політичними обставинами, до прийняття рішення про входження до складу Московського патріархату. Але і ми всі пройшли відповідний шлях, і возз'єднання стало можливим не тільки тому, що багато чого змінилося в Західній Європі, а й тому, що багато чого змінилося в житті нашої країни і нашої Церкви», – так він прокоментував рішення Синоду РПЦ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/moscow_patriarchy/77389/

Следующая новость
Предыдущая новость

Выбираем кроссовки на года Блюда грузинской кухни с доставкой на дом в Харькове Можно ли научиться делать подарки Портал для яркого и незабываемого отдыха Емейл-рассылки - эффективная реклама в сети

Публикации