Росія не піде війною на Україну через церковне питання, бо чекає зміни влади, - Піонтковський

05.02.2019 11:18 3

Росія не піде війною на Україну через церковне питання, бо чекає зміни влади, - Піонтковський

Кремль розраховує на зміну влади в Україні після виборів, тому заява президента РФ Володимира Путіна про те, що "Росія залишає за собою право реагувати на зазіхання на свободу віросповідання жителів України", навряд чи призведе до воєнної ескалації протягом найближчих місяців. Таку думку в коментарі виданню "ГОРДОН" висловив російський політолог Андрій Піонтковський.

"Нічого нового Путін не сказав. Російська імперія завжди мала на меті знищити Україну, позбавити українську націю її ідентичності. Постійно звучать ці тези про "братський народ" і "один народ". Незрозуміло тільки, як вони взагалі поєднують ці дві тези. Хоч як би там було, новими погрозами Путін уже навряд чи може здивувати українців. УПЦ МП – це чудова база для РФ, її агентура в Україні. Їхня верхівка – суцільна російська агентура. Чому тут дивуватися? І багато чого тут залежить від наполегливості української влади і населення країни. А московські попи будуть дуже старатися гадити в Україні", – підкреслив Піонтковський.

За його словами, Москва робитиме спроби вплинути на результат голосування в Україні.

"Якщо говорити про погрози Путіна через Церкву в Україні, то я думаю, що протягом найближчих місяців пряма воєнна агресія неможлива. Усе-таки вони люди економні, тому розглядають менш затратні методи. Наприклад, Кремль сподівається щось змінити в Україні після виборів. Хочуть посадити у президентське крісло і в парламенті людей, які підуть на капітуляцію. Тому Москва буде не тільки вичікувати, але й активно брати участь в українських виборах", – сказав Піонтковський.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/74596/

Следующая новость
Предыдущая новость

Ракетки для бадминтона Как же обнаружить неисправность топливного бака Широкий ассортимент качественных запчастей Играть на выгодных условиях в Пин Ап казино Азартные игры и священное писание

Публикации