"Росіяни намагалися нахабно пролізти у резиденцію. Їх не пустили" - волонтер про зустріч із Вселенським Патріархом

12.06.2018 11:44 12

Як вже повідомляла РІСУ, Вселенському Патріарху Варфоломію І українці передали понад 500 листів від громадських об'єднань з проханням про Т омос. Про дружню реакцію Варфоломія на делегацію з України і про те. як не пустили росіян до резиденції Патріарха Константинопольського, розповів координатор громадської ініціативи "Стоп-Терор", ініціатор поїздки до Вселенського Патріарха Семен Кабакаєв в інтерв'ю "Обозревателю", повідомляє Gazeta.ua.

"Акцію ми не проводили публічно, бо розуміли, що Росія протидіятиме. Вони ж уже робили спроби зібрати звернення вірян УПЦ (МП) і так само відвезти їх Вселенському Патріарху. Але їм не вдалося. Хоча російська ФСБшна агентура провела інформаційну кампанію в Україні. Їхня спроба провалилася, бо вони заявили про 10 тисяч підписів вірян, а насправді кількість ледь досягла тисячі", - розповів Семен Кабакаєв.

Волонтер каже, що росіян не пустили на аудієнцію до Варфоломія через нахабність. Невдовзі Патріарх оголосив про тиск на нього і посилив охорону.

"Вони намагалися пролізти у резиденцію, хоча зустріч їм не призначали. Їх не пустили. Відмовили, бо така поведінка - недипломатична, неетична. Росія нахабно лізе у всі напрямки, які їй цікаві. Тут вона вирішила діяти звичним способом. Але обламалася трохи. І, гадаю, нічого у них не вийде. Ми розповіли Патріарху про проблему. Попросили про підтримку. Він може впливати на дуже багато процесів. Склалося враження, що у наступному місяці ми таки отримаємо Томос про автокефалію", - каже Кабакаєв.

За його словами, якщо Українській Церкві нададуть Томос, то майже вся московська громада разом із парафіями перейдуть під управління Помісної Церкви. Для Росії це буде страшний удар.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/71428/

Следующая новость
Предыдущая новость

Лечение наркомании в Киеве Ребенок с умными часами всегда под контролем Купить террариум можно и в интернет магазине Скупка и оценка антиквариата Онлайн против наземных казино - преимущества

Публикации