Росіяни дуже тішилися б, якби святкування у Києві переросло у Варфоломіївську ніч, - Голубицький

26.07.2018 12:53 3

Росіяни дуже тішилися б, якби святкування у Києві переросло у Варфоломіївську ніч, - Голубицький

Російська Православна Церква і Московський Патріархат – це бойовий релігійний загін ГРУ, ФСБ Росії – і якщо дивитися на проблему з цієї призми, все стає зрозумілим.

Про таке в ефірі "5 каналу" в програмі "Інформаційний вечір" заявив заступник директора агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.

На запитання, чи можливі провокації 27 і 28 липня, коли УПЦ (МП) і УПЦ КП проводитимуть у Києві хресні ходи, Голобуцький сказав:

"Звичайно, що росіяни із задоволенням зробили б повторення Варфоломіївської ночі, де б православні автокефалісти перерізали б горлянки масово представникам РПЦ, захопили б Лавру, викинули б святих – це б, звичайно, була ідеальна картинка. Гарантувати, що приблизно такого не буде, – не може ніхто. Ми живемо в такий час. Коли людей збирається більш як 10-20 тисяч, їх контролювати дуже важко… Якщо їх правильно поведуть і правильний буде спротив, наприклад, від українських радикалів – кожен же грає свою роль – то може відбутися все, що завгодно. Я сподіваюся, що цього не буде, але те, що провокації і бажання підняти градус напруження будуть – це напевно. Бо залишилося півтора місяці до початку серйозного політичного сезону".

Голобуцький також прокоментував заяву "опоблоківця" Вадима Новинського про те, що в Україні може початися громадянська війна в разі надання автокефалії Українській Церкві: "Політики, які не поїхали за кордон, їм потрібно чимось займатися, заповнювати простір. І коли Новинський підіймає градус, розповідаючи про громадянську війну, він чудово розуміє, що якщо він скаже, що ми будемо шукати конструктив, будемо намагатися об’єднати країну, це нецікаво нікому". При цьому експерт сказав, що не вірить, що віряни різних церков можуть зчитини "війну" одне з одним.

Він також додав, що Україна, ймовірно, таки отримає Томос: "Мені здається, що всі сигнали, які йдуть звідти (Вселенський Патріархат у Константинополі – ред.) свідчать про те, що Томос Україні все-таки дадуть. У нас і варіантів особливо нема. Цей шлях, яким пішла Українська Церква – його не можна зупиняти".

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/71955/

Следующая новость
Предыдущая новость

Католический епископ: «Нужно идти на Восток Украины и евангелизировать» Удобная покупка авиабилетов Религия, азартные игры и ставки Лучший способ получения прибыли за веселье в Azino777 Изображение природы и городов для вашего дома

Публикации