Російські спецслужби намагалися у телефонній розмові спровокувати Предстоятеля Епіфанія

23.12.2018 20:13 0

Російські спецслужби намагалися у телефонній розмові спровокувати Предстоятеля Епіфанія

Російські спецслужби за допомогою пранкерів здійснили спробу спровокувати в телефонній розмові Предстоятеля Православної Церкви України Епіфанія.

"Кремлівські спецслужби, прикрившись ім‘ям депутата Європейського Парламенту, намагалися у розмові спровокувати Предстоятеля Православної Церкви України. (...)21 грудня 2018 р. було здійснено дзвінок від імені Девіда Макалістера, голови Комітету закордонних справ Європейського парламенту. Поступово під час розмови почали ставитися провокативні питання, зокрема про "захоплення Лаври", про підтримку тих чи інших кандидатів на виборах, про ставлення до "прав гомосексуалістів" тощо", - йдеться в повідомленні на сторінці ПЦУ у Facebook, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У повідомленні зазначено, що Митрополит Єпіфаній у розмові висловлював ті самі думки, що й у своїх публічних виступах, зокрема про те, що Українська Церква виступає проти насильства та розпалювання ворожнечі, відкрита до діалогу; "захоплення Лаври" не може бути, а такі розмови мають на меті сіяти напругу в суспільстві. Крім того, було зазначено, що Церква визначає одностатеві стосунки як гріх. Також Церква не втручається у політичний процес і не вказує вірянам, яких кандидатів чи партії слід підтримувати.

Під час розмови в Митрополита Епіфанія виникло відчуття, що ця бесіда - провокація, і він припинив її.

У ПЦУ наголосили, що в разі неотримання російськими провокаторами вигідних для них відповідей здійснюється монтаж запису з компонуванням окремих слів і фраз. Тому якщо в медіа з'являться якісь фрагменти розмови, то аудиторія має враховувати особливості ситуації та не довіряти таким відомостям.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/74033/

Следующая новость
Предыдущая новость

Траурный венок на кладбище для достойного прощания Фурнитура для стеклянных дверей и душевых кабин Европейское гражданство: кратчайший путь Самые свежие новости бизнеса Новые игровые машины в знаменитом клубе Вулкан

Публикации