Російські священнослужителі завжди вибирали шлях підміни Бога правителем і службу дияволу, владі, - Портніков

16.07.2018 12:53 12

Російські священнослужителі завжди вибирали шлях підміни Бога правителем і службу дияволу, владі, - Портніков

Україні на початку XXI століття доводиться вирішувати проблеми, які інші європейські народи вирішили на початку XIX століття. Таку думку 14 липня висловив політичний оглядач Віталій Портников в ефірі телеканала Espreso.TV, повідомляє видання Гордон.

"Незалежні православні Церкви в багатьох країнах Європи з'явилися десь від початку XIX до початку XX століття. Їх же раніше теж не було. Коли не було незалежної Румунії, не було румунської Церкви. Не було незалежної Болгарії, не було незалежної Церкви. Коли не було навіть незалежної Греції, цими територіями керували з Константинополя, а не з Афін, як зараз. І таких прикладів багато", розповів він.

Портников зазначив, що незалежна Україна з'явилася у 1991 році, і було б логічно, якби Російська Православна Церква сама стала ініціатором створення Помісної Православної Церкви в Україні, щоб бути з нею у спільній молитві та злагоді.

"Але РПЦ обрала інший шлях. Шлях, який вона завжди обирала у своїй історії, – підміну Бога правителем. Службу не Богу, а дияволу, владі. Це, на жаль, часто відбувається не з вибором російської Церкви, я не хотів би звинувачувати російську Церкву як таку, її прихожан, але російських церковників. Дуже часто вони потрапляють у таку диявольську спокусу. І що нам робити? Нам доводиться застосовувати нестандартні кроки, щоб виправити помилки наших сусідів, які є по суті історичними помилками", – підкреслив він.

Журналіст додав, що виправлення цих помилок принесе користь не тільки українському народу і вірянам, а й росіянам.

"Ми позбавимо їх від диявольської спокуси вирішувати щось за ближнього", – підсумував Портников.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/71840/

Следующая новость
Предыдущая новость

У Львові стартував семінар ОБСЄ по міжконфесійному діалогу Профессиональный татуаж в Краснодаре Особенности модульного строительства в России Эффективное лечение алкогольной и наркотической зависимости Полотенца и другой текстиль для вашего бизнеса

Публикации