Російські ЗМІ збрехали про медаль «Ангел миру» для Путіна від Папи: медаль була інша - з меседжем агресору

11.07.2019 18:45 6

Російські ЗМІ збрехали про медаль «Ангел миру» для Путіна від Папи: медаль була інша - з меседжем агресору

Навіть висвітлюючи візит Володимира Путіна до Ватикану, пропагандистські ЗМІ не втрималися від публікації фейків.

Так, 5 липня прокремлівські видання повідомили про те, що Папа Римський Франциск вручив Володимиру Путіну медаль "Ангел-хранитель миру". Основними джерелами цієї інформації вказують Рамзана Кадирова і прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова.

В новинах російські ЗМІ пишуть про те, що медаль називається "Ангел-хранитель миру" і що ця "нагорода присуджується раз в сто років і за останні 462 роки Путін став п'ятим лауреатом". Всі вони пишуть про те, що нібито Франциск визнав заслуги Володимира Путіна у вустановленні миру.

Однак новина виявилася фейком - такої медалі не існує взагалі, а Папа Римський насправді закликав Путіна до миру і нагадав про руйнівну дію війни.

Фейк поширили: Комсомольская Правда, РБК, Зірка, EurAsia Daily, Російська Газета, News24UA, НТВ, Інтерфакс та інші. Про це інформує stopfake.

Як РІСУ інформувала, Папа вручив Путіну медаль, випущену на честь шостого року понтифікату з цитатою «Ніщо не втрачається з миром. Все можна втратити на війні» з радіоповідомлення Папи Пія XII від 24 серпня 1939 року. Ця медаль присвячена завершенню Першої світової війни і несе меседж про руйнівну дію війн. Ця медаль стала посланням для агресора, а не для "охоронця миру".

Медаль.jpg

Міжнародний католицький тижневик The Tablet в липні 2018 року детально описував нову пам'ятну медаль, яка нагадує про жахи війни.

The-Tablet.png

Медаль була випущена 26 липня 2018 року, тому слова про "нагородження раз в сто років" або про те, що "Путін п'ятий лауреат за останні 462 роки" - не правда. На медалі вигравірувані слова Папи Пія XII: "З миром нічого не втрачається, з війною втрачається все". Ці слова Папа Римський виголосив в ефірі Радіо Ватикану в 1939 році. Цю цитату постійно в своїх зверненнях використовує і Папа Франциск, закликаючи до миру і припинення збройних конфліктів. Медаль з такою фразою - це по суті невербальне дипломатичне звернення Ватикану.

Foto2Medal.jpg

На пам'ятній медалі з одного боку зображений герб Ватикану і голуб над ним, що символізує Святого Духа.

На іншій стороні - символічне зображення війни і миру: мати з дитиною на руках, оливкова гілка - символи миру, а хлопчик за колючим дротом - символ війни. По центру маковий цвіт, що втілює всіх загиблих від війни.

Foto1medal.jpg

Дизайнер зображення - Кіара Прінчіпе. Офіційний Ватикан не раз закликав до миру і Папа Франциск регулярно згадує про країни, де ведуться бойові дії, включаючи схід України. Під час своєї недавньої зустрічі з українськими єпископами, Папа Римський заявив, що "на Донбасі ведеться гібридна війна, позначена печаттю пропагандистської брехні і маніпуляцій".

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religion_in_massmedia/76474/

Следующая новость
Предыдущая новость

Музыка группы Король и Шут Газобетон – низкие цены и доставка по Харькову Адвентисти готують наукову конференцію «Журналістика, медіа служіння і медіаосвіта» Переоденьте салон своего автомобиля в чехлы из экокожи Как выбрать долговечную и прочную ванну?

Публикации