Російський олігарх створює фабрику “православних тролів”

18.11.2019 12:07 0

Російський православний бізнесмен та олігар Костянтин Малофєєв, який брав активну участь в анексії Криму та окупації окремих районів Донецької та Луганської областей, тепер намагається створити мережу “православних тролів”.

Про це повідомляє Релігійна правда з посиланням на авторитетне видання “Открытые медиа”.

Співробітники Малофєєва звертаються до правих пабліків у соцмережах з пропозицією грошей. Вони стверджують, що з ресурсів створюється мережа для “нового патріотичного правого руху”, насправді ж, як зазначає видання, Малофєєв намагається створити фабрику “православних тролів”.

В одному з листувань співробітник Малофєєва стверджує, що представляє нещодавно створену “Російську молодіжну організацію”, і рекомендує своїм респондентам підписатися на паблік РМО у “ВКонтакте”. Проте насправді за посиланням розміщено паблік московського відділення “Двоголового орла” — ще одного “патріотичного руху”, яке очолює Малофєєв.

Співголова московського відділення “Двоголового орла” Андрій Афанасьєв був серед тих, хто листувався з адміністраторами пабліків. Він заявив журналістам, що зустрічався з адміністраторами кількох пабліків для спілкування й обміну думками. Афанасьєв не заперечив, що ті можуть отримати гроші, але це можливо тільки на конкурсах зі створення контенту. Наприклад, на конкурсі малюнків про царську сім’ю, який проводять структури Малофєєва.

“Російська молодіжна організація”, на базі якої хочуть сформувати новий рух, є дочірньою структурою Всесвітнього російського народного собору (ВРНС). ВРНС очолює російський Патріарх Кирило, її створила РПЦ 1993-го року. Від квітня 2019 року Малофєєв став заступником глави ВРНС.

Неназваний політолог, який працює з адміністрацією президента Росії, розповів виданню, що фактично йдеться про створення “фабрики православних тролів”, аналогічної “фабриці тролів” Євгена Пригожина. Той проєкт також починався з інтернет-спільнот. У Малофєєва водночас не підвердили створення такої мережі.

Зараз, за даними видання, обговорюється питання створення патріотичного партійного проекту на чолі з Малофєєвим до виборів в Держдуму Росії 2021 року. У березні 2019 року Малофєєв навіть вступив до “Справедливої Росію”, але незабаром вийшов з неї — не зміг домовитися про спільну роботу із Сергієм Мироновим. Тепер бізнесмен нібито обмірковує особистий політичний проект.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/77842/

Следующая новость
Предыдущая новость

Выбор района проживания Качественные ортопедические матрасы по приятной цене Мезотерапия лица и тела На сайте Луганского университета УПЦ висит благодарность за "огромный вклад в дело победы нашей армии над ненавистной хунтой" Створіть свій власний аромат: Набори для самозамісу рідин для вейпінгу

Публикации