Розпочався збір коштів для зйомок нового кримськотатарського фільму «Іман» («Віра»)

12.09.2017 15:23 6

Розпочався збір коштів для зйомок нового кримськотатарського фільму «Іман» («Віра»)

Команда фільму ставить перед собою такі цілі: нагадати про потребу відродження культури кримських татар і, зокрема, кінематографа. Усі діалоги у фільмі будуть самою кримськотатарською мовою з субтитрами англійською.
У фільмі буде показані події, не пов’язані з темою депортації кримських татар 1944 року або подіями в Криму 2014 року, але вони розкриють нові грані національної тематики, що на неї вплинули ці події.
Прем’єра фільму запланована на весну 2018 року.
Сценарій ігрового короткометражного фільму «Іман» виробництва «КримSOS» і кримськотатарського режисера Ахмеда Сарихаліла став одним із переможців Десятого конкурсного добору кінопроектів, що фінансуються з державного бюджету, і увійшов до Програми виробництва національних фільмів на 2017–2018 рік.
Як передає агентство «Кримські новини» (QHA), у «КримSOS» пояснили, що з державного бюджету дадуть лише половину коштів на витрати, пов’язані з виробництвом фільму. Решту — близько 25 000 доларів — організація планує зібрати, завдяки українським і зарубіжним доброчинцям, щоб у жовтні цього року команда розпочала фільмування.
2015 року організація вже збирала кошти на повнометражний документальний фільм «Мустафа». Завдяки українцям, на платформі «Спільнокошт» зібрали 150 тисяч гривень.
Цього року для збору коштів розпочали кампанію на міжнародній краудфандинговой платформі Indiegogo. Команда проекту заявляє про тримісячний термін збирання.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Адвентисты провели каникулярную школу в Харькове Модная одежда Краснодар Лас-Вегас: співробітники казино масово страйкують Огромный выбор предложений для вашего отпуска Как выбрать межкомнатные двери, включая модели скрытого монтажа

Публикации