Родина Патріарха Димитрія (Яреми) передала львівській громаді 8 тис. книг

16.08.2019 17:12 0

Родина Патріарха Димитрія (Яреми) передала львівській громаді 8 тис. книг

Родина Патріарха УАПЦ Димитрія (Яреми), яка у 2008 р. від Львівської міської ради отримала звання "Шляхетна львівська родина", передала до Львівської національної наукової бібліотеки ім. Василя Стефаника 8 тис. книг.

"Процес передачі книг розпочався 2 роки тому за одностайним рішенням родини, яка сьогодні налічує понад 60 осіб", — розповідає громадська діячка Віра Маркович, донька Патріярха Димитрія. — "Перші книги тато передав сам у фонди бібліотеки ще у 1958 р., і ми маємо документ, що це засвідчує".

Частина книгозбірні, яка налічує понад 8 тис. книг, можна розділити на три основні напрямки: богословська, мистецька та нотні збірники.

"Патріарх і наш тато завжди вважав, що ікона і книга має служити людям, тому все, що мав, старався передати до церков або бібліотек", — розповідає Данило Ярема.

Отець Володимир Ярема був знаний за життя як поціновувач рідкісної наукової книги. Багато друзів, які хотіли презентувати йому цінний подарунок, робили його у формі книги.

17 серпня о 11,30 у Львівській національній бібліотеці ім. Василя Стефаника відбудеться передання книгозбірні. Подію відвідає Блаженніший Епіфаній, Митрополит ПЦУ.

У експозиції наукові працівники розмістили найцінніші книги, стародруки та авторські книги, які протягом життя придбав священик-науковець. Про це повідомляє сайт Львівського ставропігійного братства.

Родина Патріарха Димитрія (Яреми) передала львівській громаді 8 тис. книг

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religion_and_culture/76861/

Следующая новость
Предыдущая новость

Священики УПЦ спільно з волонтерами забезпечили п’ять підрозділів ЗСУ ліками Мебель на заказ в Киеве от компании «Эфес» Бесплатные игровые автоматы в казино Космолот - как перевернуть сознания клиентов Лотерея - один из самых быстрых способов выигрыша

Публикации