Ринок землі не повинен привезти до створення латифундій, - звернення Синоду єпископів УГКЦ

03.12.2019 19:08 0

Ринок землі не повинен привезти до створення латифундій, - звернення Синоду єпископів УГКЦ

Синод єпископів Української Греко-Католицької Церкви, який проходив 29-30 листопада у Львові, оприлюднив звернення щодо аграрної реформи в Україні.

Його учасники наголошують, що земля – це дар Божий і вона дарована Всевишнім для спільного блага всіх людей.

«Всяке володіння людиною землею є відносним і підпорядковане цій первинній волі Бога Творця. Тож людина є лише управителем Божих дарів і не може їх ексклюзивно привласнити», — йдеться в документі.

Єпископи вважають, що аграрна реформа є потрібною і не можна безкінечно продовжувати мораторій на впровадження ринку землі. Проте реформу, на їхню думку, не можна його запроваджувати поспіхом.

«Ринок земельних угідь сільськогосподарського призначення, який має розкрити великий потенціал для економіки України, запроваджувати потрібно, але після ретельної підготовки процедури його запуску. Крім необхідних законів, слід подбати про: побудову справедливої судової та правоохоронної систем, організацію дешевого кредитування фермерів і дотації фермерів на зразок країн Євросоюзу, вдосконалення екологічних норм щодо збереження ґрунтів, реформування Державного геокадастру та добре проаналізувати й усунути всі можливі корупційні ризики. Перелічені заходи мають супроводжуватися широкою просвітницькою роботою громадян нашої держави щодо цієї проблематики», - йдеться у документі.

Синод єпископів УГКЦ просять керівництво державної влади України не пришвидшувати штучно земельну реформу, а підійти ґрунтовно до цього надзвичайно важливого питання.

Повний текст Звернення

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/78043/

Следующая новость
Предыдущая новость

На Тернопільщині православні громади поділили церковний будинок Мезотерапия лица и тела Купить классный уголок Перевозка грузов в самые короткие сроки Выбираем бутсы для футбола

Публикации