Реєстрація церков буде працювати за принципом "єдиного вікна"

01.02.2019 2:00 9

Реєстрація церков буде працювати за принципом

Вже за кілька тижнів процес реєстрації релігійних громад в Україні буде працювати за принципом "єдиного вікна", що пришвидшить процес переходу парафій під юрисдикцію Православної церкви України. Про це заявив архиєпископ Чернігівський і Ніжинський Православної Церкви України Євстратій (Зоря) під час круглого столу, передає кореспондент УНН.

"За законом, який вступив у дію, на Міністерство культури як центральний орган виконавчої влади і на обласні та Київську міську адміністрацій покладено права державних реєстраторів у питаннях реєстрації релігійних організацій України. Вже не треба буде в дві окремі структури нести цей статут, а можна буде в "єдине вікно" здати документи", - зазначив архієпископ.

Як пояснив священнослужитель, раніше релігійні організації стикалися із проблемами при реєстрації, коли звертались до реєстратора, який був не компетентний з релігійних питань і не міг швидко здійснити процедуру.

На його думку, процес зміни підпорядкування церков УПЦ МП на підпорядкування об'єднаній Православній Церкві має пришвидшитися уже протягом наступних місяців, коли процедура реєстрації буде відпрацьована. За його оцінкою, на це піде кілька тижнів.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/legislation/74545/

Следующая новость
Предыдущая новость

Кофе в зернах - удовольствие в каждой чашке Казино Кинг: видеопокер для широкого круга игроков Выбираем зимние ботинки: как выбрать правильно? Лотерея Космолот - лучшие онлайн развлечения на ptclick.com.ua Быстрая доставка покупок из США

Публикации