Речник Київського Патріархату: Не один Порошенко – до ув’язнення і Луценко був прихильником УПЦ (МП)

22.04.2018 16:34 15

Речник Київського Патріархату: Не один Порошенко – до ув’язнення і Луценко був прихильником УПЦ (МП)

Ініціювання парафіянином УПЦ (МП) Петром Порошенком отримання автокефалії не є іронією, а віддзеркаленням процесу змін, які сталися в українському суспільстві. Не тільки він один – Луценко також був прихильником УПЦ (МП).

Про це в ефірі програми FACE2FACE з Тетяною Даниленко на телеканалі ZIK заявив прес-секретар Української Православної Церкви Київського Патріархату архиєпископ Євстратій (Зоря), відповідаючи на запитання, як так сталося, що на чолі процесу визнання автокефалії став прихожанин УПЦ (МП) Петро Порошенко.

«Духовне життя Порошенка було тісно пов’язане з Іонинським монастирем у Києві. Я б не назвав це іронією, а віддзеркаленням процесу змін, які сталися з українським суспільством за останні 4 роки. Не тільки він. Я б згадав і Юрія Луценка, який публічно визнавав себе прихильником і парафіянином УПЦ (МП)», – відзначив архієпископ Євстратій.

За словами гостя програми, коли Луценка ув’язнив режим Януковича, то його Церква не сказала ні слова на його захист.

«Наш Патріарх писав листи і звернення до Януковича і просив захистити права та звільнити з в’язниці. Коли Луценко вийшов із в’язниці, то на зустрічі з Патріархом визнав це. Після цього він публічно заявив, що є парафіянином Київського патріархату», – розповів владика Євстратій.

Щодо Порошенка, то як зауважив архиєпископ, він не може сказати, що той публічно показав, що не має нічого спільного з Московським Патріархатом, і це правильно.

«Глава держави повинен бути відкритим до діалогу з усіма. Ми маємо печальний приклад Віктора Януковича, який на всі релігійні свята був лише у храмах Московського Патріархату. До чого це призвело, ми бачимо. Я можу сказати, що 10-15 років тому в Порошенка були переконання, якщо не такі, як у Владислава Новінського, то й не такі, як у мене», – констатував архієпископ Євстратій (Зоря).

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/70895/

Следующая новость
Предыдущая новость

Лазерные станки для любых целей Реабилитационный центр в Киеве Ремонт в кухне и покупка мебельного гарнитура в Твери Космолот Киев — особенности игровых слотов Современный и амбициозный ресторан Принада на Оболони

Публикации