Рефат Чубаров пояснив, чому Кремль взявся за мусульман і вірних УПЦ КП в Криму

05.09.2017 10:01 6

Рефат Чубаров пояснив, чому Кремль взявся за мусульман і вірних УПЦ КП в Криму

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що силовий сценарій щодо українського храму УПЦ КП говорить про посилення Росією політики витіснення з Криму кримських татар та етнічних українців. Слова Рефата Чубарова поширила газета «Україна молода».

«Треба зупинити варварське ставлення російської окупаційної влади до священиків та парафіян Української Православної Церкви Київського Патріархату на території тимчасово окупованого Криму, — впевнений Рефат Чубаров. — Адже такі позаправові методи роботи силовиків Росії нарівні з постійними репресіями та гоніннями проти мусульман Криму свідчать про цілеспрямовану політику Кремля на витіснення етнічних українців, а також кримських татар за межі Криму. Вигнавши корінне населення з окупованого півострова, пусті будівлі віддадуть етнічним росіянам, яких у масовому порядку вже ввозять iз материкової частини Росії».

Як РІСУ інформувала, вранці 31 серпня російські спецслужби у Криму заблокували храм св. рівноапостольних князів Ольги та Володимира Української Православної Церкви Київського Патріархату в Сімферополі. Директор державного підприємства «Національне газетно-журнальне видавництво» Андрій Щекун повідомив, що майно українського храму в Криму попсоване. До архиєпископа Сімферопольського і Кримського УПЦ КП Климента спецслужби застосували силу і травмували йому руку.

Сам архиєпископ розповів, що судові пристави забрали з храму хрест, церковний посуд, раритетні ікони, столовий посуд із порцеляни та кришталю, які були подаровані церкві, а також килими.

Влада України, дипломати США та Європи рішуче засудили погром українського храму на анексованому Росією півострові.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/vandalism/68145/

Следующая новость
Предыдущая новость

Бездепозитные бонусы за регистрацию в онлайн казино Серебряные крестики от храма святого Николая Большой выбор качественных диванов по выгодным ценам в Тернополе Где заказать стальные радиаторы? Крещенский сочельник

Публикации