Резиденцію Патріарха Кирила в Москві закидали шашками і повісили плакат «Вибачся за Екб»

18.05.2019 12:12 3

Резиденцію Патріарха Кирила в Москві закидали шашками і повісили плакат «Вибачся за Екб»

На паркані управління Патріархії РПЦ у Москві з'явився плакат "Вибачся за Екб". Поруч із будівлею запалили димові шашки. Як стверджується, акцію влаштувала "Асоціація народного опору", інформує Крим Реалії.

За словами організаторів, таким чином вони надали підтримку протестувальникам проти будівництва храму на місці скверу біля Театру драми в Єкатеринбурзі. Масові акції тривають там із понеділка. У них бере участь кілька тисяч чоловік. Затримано та заарештовано кілька десятків людей.

Раніше в четвер президент Росії Володимир Путін запропонував провести опитування жителів району Єкатеринбурга, де на місці скверу в центрі міста збираються побудувати православний храм.

У Єкатеринбурзі з понеділка тривають акції протесту проти зведення храму на місці скверу біля Театру драми. Вони вже призвели до зіткнень учасників протесту з поліцією та охороною будівництва. Затримано та заарештовано десятки людей, учасники акції скаржаться на застосування насильства з боку поліції.

У прес-службі Кремля в четвер назвали виправданим застосування сили відносно учасників протестів проти будівництва храму в Єкатеринбурзі. Прес-секретар президента Дмитро Пєсков стверджує, що дії співробітників правоохоронних органів стали реакцією на провокацію і «різні прояви недозволеної поведінки». За його словами, влада Єкатеринбурга продовжує діалог із тими, хто хоче цей діалог вести.

У вівторок губернатор Свердловської області Євген Куйвашев провів зустріч між противниками і прихильниками будівництва храму. Противники будівництва назвали її безрезультатною. За підсумками зустрічі віце-губернатор Сергій Бідонько заявив, що у влади немає жодних підстав, щоб переносити місце будівництва об'єкта. Компромісом із боку чиновників він назвав можливість будівництва нових зелених зон в місті.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/75845/

Следующая новость
Предыдущая новость

Качественные шины на любой автомобиль Зачем нужны надгробия Какова польза от автономной GSM сигнализации? Оперативные грузоперевозки по Киеву и Украине Качественные и стильные очки по лучшим ценам

Публикации