Режисер “Кіборгів» розповів семінаристам УПЦ КП про ствоення фільму

05.03.2018 17:18 15

Режисер “Кіборгів» розповів семінаристам УПЦ КП про ствоення фільму

У православній богословській академії УПЦ КП 1 березня відбулась зустріч студентів з захисниками Донецького аеропорту, а також з режисером фільму "Кіборги" Ахтемом Сеїтаблаєвим та акторами цієї стрічки. Про це повідомляє офіційний сайт Київського Патріархату.

Ректор семінарії митрополит Епіфаній у своєму слові підкреслив ті важливі риси, якими наділені українські захисники: «Якщо людина по-справжньому любить свій народ і свою Батьківщину, то вона не боїться ніяких випробувань, стає безстрашною і непереможною. Саме такою любов’ю переповнені серця наших Героїв, які продемонстрували надлюдські, я б сказав надприродні, можливості, через що сам ворог прозвав їх «кіборгами» - сказав владика.

Також до усіх присутніх в залі звернувся голова Синодального управління військового духовенства митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан.

Усі присутні в залі мали можливість переглянути уривок з фільму «Кіборги» після чого відбулось спілкування з учасниками бойових дій у Донецькому аеропорті та акторами фільму.

Режисер фільму «Кіборги» пан Ахтем Сеїтаблаєв подякував за запрошення і в деталях розповів як створювалась ця стрічка. Своїми власними історіями та досвідом поділилися також актори фільму: В’ячеслав Довженко (позивний «Серпень»), Роман Ясиновський («Гід»), Андрій Ісаєнко («Субота»).

Консультували кіношників військові, зокрема, заступник командира 93-ї ОМБр, український воїн, який брав участь у важких боях за ДАП у вересні 2014-го Кирило Недря («Доцент»). Цього вечора пан Кирило також був присутній на зустрічі з викладачами і студентами КПБА і ділився своїми спогадами бою за аеропорт.

Як пояснюють автори, образи героїв – збірні. Їх прототипами стали реальні кіборги, чиї історії були художньо втілені у сценарії до фільму. За словами режисера Ахтема Сеїтаблаєва, всього на головні ролі пробувалися близько 150 акторів.

Студенти КПБА ставили режисеру та акторам питання, мали можливість отримати в подарунок плакати та флаєри з автографами акторів, робили спільні фото на згадку про цю незабутню зустріч.

Понад три години в актовій залі КПБА продовжувалось душевне спілкування вихованців духовної академії з «кіборгами».

На завершення зустрічі була зроблена спільна світлина.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/faith_and_weapon/70313/

Следующая новость
Предыдущая новость

Чистая вода от компании «АкваПро» с доставкой по Киеву УПЦ нарахувала 100 тисяч учасників ходи, поліція — 15 тисяч Арт-проект Narciss Me Ремонтно-соединительная арматура по доступной цене Приятное времяпровождение с огромнейшим количеством подарков и призов

Публикации