Рано чи пізно всім доведеться оголосити свою позицію по Україні, - грузинський митрополит

03.11.2019 1:51 0

Рано чи пізно всім доведеться оголосити свою позицію по Україні, - грузинський митрополит

31 жовтня в Тбілісі пройшло засідання Священного Синоду Грузинської Церкви. Головним чином, на ньому обговорювався конфлікт між архиєреями, пов'язаний зі звинуваченнями в насильницькому усуненні католикоса-патріарха Ілії ІІ.

Офіційного комюніке Грузинської патріархії досі немає, але зі ЗМІ відомо, що на Синоді було відсторонено від обов'язків обох конфліктуючих єпископів - Якова (Якобішвілі) та Петра (Цааву).

До речі, обидва є прихильниками української автокефалії. Але є інформація, що також обговорювалось і питання визнання ПЦУ, інформує Cerkvarium.

Як повідомляє агенція Грузінформ, про це публічно висловився митрополит Потійський і Хобійський Григол: «Зрозуміло, що автокефалія Української Церкви сьогодні вже офіційно визнана Елладською Православною Церквою. Ми бачимо, що різні Церкви, а також Православна Церква Грузії з обережністю ставляться до цього питання, але це процес, який має незворотний характер, рано чи пізно будь-яка Церква повинна буде висловити свою позицію з цього питання, однозначно прийнявши відповідне рішення».

Про підтримку української автокефалії багатьма єпископами ГПЦ відомо давно. Але ця Церква досі не винесла рішення про визнання ПЦУ. Обережність та офіційний нейтралітет пов'язують з побоюваннями, що РПЦ визнає незалежність Абхазської єпархії. Нещодавно митрополит Маглісський і Тетріцкаройський Ананія (Джапарідзе), який теж є прихилником української автокефалії, пояснив, що Грузинська Церква почекає, коли свій вердикт винесуть церковні "важковики" - Александрія, Антіохія, Єрусалим.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/orthodox_world/77658/

Следующая новость
Предыдущая новость

У Софії Київській відкриється виставка «Кольори православ'я. Польща» Подтяжка лица для возвращения вашей молодости Оригинальные игровые машины для тех, кто любит побеждать Отбор лучшего казино в 2021 году Тотал меньше 2.75: что это значит в ставках на спорт

Публикации