Рада Церков оголосила новий 2019 рік – Роком сім’ї

21.12.2018 7:30 3

Рада Церков оголосила новий 2019 рік – Роком сім’ї

У Збаразькому замку на Тернопільщині 17 грудня відбулося виїзне засідання Ради Церков під головуванням рабина Якова Дов Блайха, Головного рабина Києва та України, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Учасники обговорили питання державно-конфесійних відносин в Україні, розвитку військового і медичного капеланства, збереження інституції сім’ї в умовах нав’язування гендерної ідеології, забезпечення прозорого і чесного виборчого процесу у 2019 році.

З огляду на виклики, які сьогодні переживає інституція сім’ї та подружжя як союз чоловіка і жінки, Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій вирішила оголосити новий 2019 рік – Роком сім’ї.

Члени ВРЦіРО також висловили сумніви в доцільності створення анонсованої раніше Державної служби з питань етнополітики та свободи совісті, зауважуючи на необхідності для державної влади дистанціюватися від внутрішніх справ церков і релігійних організацій, а також утриматись від створення нових державних органів в сфері свободи совісті та від суттєвого реформування існуючих нині державних інституцій у зазначеній царині, без проведення перед цим широкого діалогу і обговорення, як з відповідними експертами громадянського суспільства, так і з основними Церквами і релігійними організаціями України.

Представники конфесій заявили про бажання ознайомитися з проектом Положення про таку державну службу, щоб зрозуміти її можливі повноваження і функції.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/73993/

Следующая новость
Предыдущая новость

Покупка и установка памятников из гранита Органічні добрива від українського виробника Канадская печь «Булерьян» - это самое выгодное решение! Вячеслав Моше Кантор – великий человек современности Христианские иконы по доступным ценам

Публикации