Рада посилила охорону пам’яток ЮНЕСКО

19.06.2018 21:13 3

Рада посилила охорону пам’яток ЮНЕСКО

ВРУ ухвалила у другому читанні та в цілому проект закону про внесення змін до Закону України «Про охорону культурної спадщини» (щодо збереження пам'яток культурної спадщини, внесених до Списку всесвітньої спадщини Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО).

Проект закону під час ранкового пленарного засідання Верховної Ради України підтримали 232 обранці, інформує ZIK.

Як повідомив голова ВРУ Андрій Парубій, свою роботу нині Рада розпочинає із блоку питань культури, в якому – сім законопроектів.

Першим на розгляд обранцям у другому читанні запропонували проект закону про внесення змін до Закону України «Про охорону культурної спадщини» (щодо збереження пам'яток культурної спадщини, внесених до Списку всесвітньої спадщини Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) № 1553.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності Микола Княжицький повідомив, що законопроект додає нові терміни, які необхідні для виокремлення об’єктів зі Списку ЮНЕСКО, уточнює повноваження центральних органів виконавчої влади у сфері культурної спадщини, надаючи право затверджувати режим використання об’єктів зі Списку ЮНЕСКО, їхніх буферних зон, затвердження планів управління такими об’єктами, а також утворювати органи управління ними.

«Встановлюється вимога щодо проведення будь-яких робіт на об’єктах ЮНЕСКО та на його охоронній території», – зазначив голова Комітету.

Микола Княжицький наголосив, що розміщення реклами на об'єктах Всесвітньої спадщини заборонене. Розміщення ж реклами в буферних зонах об'єктів Всесвітньої спадщини здійснюється на підставі дозволу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони культурної спадщини.

Микола Княжицький також зауважив, що ворогами цього законопроекту є «забудовники, які не поважають закон, або різноманітні організації, які завжди «годувалися» грантами нібито захищаючи культурну спадщину і продаючи свою точку зору цим забудовникам».

Законопроект з другої спроби підтримали 232 обранці (під час першого голосування проект закону підтримали 212 депутатів).

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/inheritance/71520/

Следующая новость
Предыдущая новость

Где получить диплом по гештальт-терапии Широкий ассортимент качественного зуботехнического оборудования На Івано-Франківщині мешканці за підтримки духовенства протестують проти відкриття наркологічної клініки Выбор по рейтингу честного онлайн казино в Украине Тренды из девяностых - поясные сумки

Публикации