Пішов з життя український учений-монах Олексій Доля

05.12.2017 17:17 51

Пішов з життя український учений-монах Олексій Доля

"Відійшов у вічність раб Божий монах Нестор (Олексій Доля)... Помолімося за його світлу душу, яка нині входить у вічний Храм!", - написав у Facebook Богдан Тимошенко, настоятель Храму святого великомученика Димитрія Солунського УПЦ КП.

З 2009 р. Олексій Доля — провідний спеціаліст-етнограф у Центрі фольклору та етнографії Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Брав участь в організації ряду етнографічних експедицій у різні регіони України. Зібрав тисячі етнографічних експонатів, опубліковано низку науково-популярних статей, присвячених різним аспектам музейної справи та розвитку етнографічної науки в Україні. Автор проекту «Українська традиційна іграшка та лялька».

17 листопада 2017 року в Михайлівському Золотоверхому монастирі прийняв чернецтво з іменем Нестор.

Відспівування відбудеться у Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі м. Києва, поховання - на чернечому цвинтарі у с. Мощун:
5 грудня (вівторок) - 14:00 перевезення тіла до Михайлівського собору з цілонічним читаттям псалтиря;
6 грудня (середа):
8:00 - заупокійна літургія;
9:40 - відспівування за чернечим чином;
11:00 - виїзд з монастиря до чарнечого кладовища у с. Мощун.

Фото umoloda.kiev.ua

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Археологи виявили на Львівщині сліди монастиря княжих часів Де купити якісну селфі-палку Комфортный сайт для перевода текста Корейские бб-крема - растущая популярность среди украинок! Особенности выбора букмекерской конторы

Публикации