Пішов з життя академік Мирослав Попович, голова редакційної ради порталу "Релігія в Україні"

13.02.2018 20:14 9

Пішов з життя академік Мирослав Попович, голова редакційної ради порталу

Прощальна церемонія відбулася у великому конференц-залі Національної Академії наук України. Провести в останню путь філософа прийшли науковці, релігієзнавці, президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр Володимир Гройсман, представники громадськості
«Сумна звістка... відійшов у вічність наш директор, вчитель, філософ, громадський діяч, мудра і добра людина – Мирослав Володимирович Попович, – йдеться у повідомленні Інституту філософії ім. Сковороди НАН України. – 1930 – 2018… Ціла епоха. Майже століття. Червоне століття. Кривавий вік. Катастрофи, війни і голодомори – крізь шквал буремних подій він проніс свій штандарт людяності, любові і свободи. Про ці чесноти він говорив мужньо, тоді, коли за це можна було постраждати. Разом із іншими дисидентами він створив «Ініціативу Першого грудня», яка стала осередком моральних авторитетів нації. Він є філософом. А філософи – не вмирають, вони назавжди залишаються нашими співрозмовниками у світі ідей. Вічна і світла йому пам'ять!».
Мирослав Попович з самого початку роботи порталу "Релігія в Україні" був головою його редакційної ради. Колектив нашого видання поніс велику втрату і разом з усіма сумує за видатним ученим і чуйною людиною.
Заслуженого діяча науки, академіка Мирослава Поповича поховали сьогодні, 13 лютого, у столиці на Байковому цвинтарі. Одну з вулиць Києва пропонують назвати на його честь.
Фото Укрінформ

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Отличная частная клиника в Киеве Как клеить флизелиновые обои самостоятельно Тур в Киев для детей всем классом - лучший вариант провести каникули для школьников! Важность утвари для восприятия церкви Бездепозитные бонусы за регистрацию в онлайн казино

Публикации