Після 8-річної реставрації відкрилася середньовічна базиліка, яка постраждала від землетрусу в Італії

28.12.2017 11:44 0

Після 8-річної реставрації відкрилася середньовічна базиліка, яка постраждала від землетрусу в Італії

Базиліка Санта-Марія-ді-Коллемаджио в центрально-італійському місті Аквіла (столиці провінції Абруццо), яка сильно постраждала від землетрусу 6 квітня 2009 року, знову відкрилася після масштабних реставраційних робіт. Про це повідомляє "Седмиця" з посиланням на італійське інформаційне агентство "Апѕа".

Відновлення готичного храму після катастрофічних руйнувань проходило під контролем Відділення археології, образотворчого мистецтва й ландшафту Аквіли та регіону. На церемонії відкриття відродженої базиліки був присутній мер Аквіли П'єрлуїджі Бьонди (Pierluigi Biondi), міністр зі справах спадку, культурним заходам і туризму Даріо Франческіні (Dario Franceschini), а також архієпископ Аквіли Джузеппе Петроччи (Giuseppe Petrocchi).

Кульмінацією урочистостей стала урочиста Меса, яку опівдні очолив архієпископ Петроччи після того, як відбулося освячення храму та перенесення, у супроводі почесного ескорту пожежних та муніципальної поліції, мощей святого Папи Римського Целестина V з Ораторія святого Йосипа.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/69537/

Следующая новость
Предыдущая новость

Ремонт стиральных машин: частые проблемы и их решение Как защитить нагревательные приборы от накипи Покупка газовых котлов в Одессе Оперативные услуги ритуальной компании в Москве Какова польза от автономной GSM сигнализации?

Публикации