Під час розкопок на Володимирській гірці археологи виявили величезний дохристиянський некрополь

29.03.2019 1:38 6

Під час розкопок на Володимирській гірці археологи виявили величезний дохристиянський некрополь

Про результати розкопок перед будівництвом пішохідного мосту на Володимирській гірці розповів в ефірі програми Культура.Live В’ячеслав Баранов — археолог, заступник начальника архітектурно-археологічної експедиції Інститут археології НААУ. Про це інформує «Українське Радіо».

В листопаді минулого року стартували розкопки на Володимирській гірці у Києві, що були пов'язані з початком будівництва пішохідного мосту над Володимирським узвозом, який з’єднає Володимирську гірку і парк. Археолог В’ячеслав Баранов, який брав участь у розкопках, розповів, що на цій території був виявлений величезний дохристиянський некрополь, після нього тут формувалася і монастирська забудова — це були частини князівської забудови міста Києва.

"Саме це місце для Києва є унікальним і, мабуть, одним з найстаріших з точки зору формування Києва як міста. Ми дослідили терасу, яка тягнеться майже до пам'ятника Володимиру. Під час розкопок ми знайшли окремі артефакти. Вони не були пов'язані з культурними нашаруваннями — це були скоріш за все змиви з верхньої частини пагорба, тобто селеві потоки, які майже кожен рік сходили зверху, вони зносили рік за роком шматки кераміки, різні речі, які там і залишалися. А сама тераса утворилася вже у ХІХ столітті, коли Київ почав стрімко розростатися і почали засипати яри для забудови, брали землю з Печерська", — розповів археолог.

Додамо, у середині лютого ЮНЕСКО надіслало Міністерству культури лист стосовно припинення робіт щодо будівництва мосту. Наразі ж територія довкола Володимирської гірки є складовою пам'ятки місцевого значення — Печерських пагорбів.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/history/75238/

Следующая новость
Предыдущая новость

Большой выбор махровых полотенец Скупка и оценка антиквариата Богатый выбор новинок в украинском казино Joker Туры в Великий Устюг на Новый Год Можно ли научиться делать подарки

Публикации