Під фонтаном у Львові виявили присоборний цвинтар

27.06.2019 16:39 0

Під фонтаном у Львові виявили присоборний цвинтар

Археологи продовжують розкопки під фонтаном "Кульбаба" на площі Галицькій у центрі Львова. У четвер 27 червня дослідники виявили залишки людей.

"Ідеться приблизно про останки 5 покійників. Очевидно, колись там був прикостельний цвинтар, як це часто практикували у Львові, і що не було дивним для середньовічного міста. Знайшли їх в перепоховальній ямі австрійських часів. Є домовленість з антропологами, що вони опрацюють всі знайдені рештки, і після того будемо знати більше", - повідомила Твоє Місто речниця рятівної археологічної служби Мирослава Іваник.

На місці фонтану «Кульбаба» на Галицькій також виявили дрібні фрагменти кераміки XIII-XIX ст. і скла XVII-XVIII ст. Раніше тут знайшли фундамент храму Воздвиження Чесного Хреста, який датують 1530-м роком. Його розібрали наприкінці XVIII ст. разом із міськими укріпленнями.

Як уточнила Мирослава Іваник, археологи мають працювати на площі до середини липня, після чого передадуть свої висновки Галицькій районній адміністрації, після чого мають удосконалити проект реконструкції площі.

Нагадаємо, що на місці «Кульбаби» планують облаштувати сухий фонтан. Роботи повинні були закінчити за 5 місяців. Втім після демонтажу металевої скульптури підрядники натрапили на археологічні знахідки.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/history/76309/

Следующая новость
Предыдущая новость

Смартфоны в СитиКом – большой выбор, доступные цены Гадания онлайн стали реальностью Азартные игры Вулкан казино У мужчин бывает климакс? Офісний переїзд: Інструкція з виживання в картонному хаосі

Публикации