Під сквером Нотр-Дам знайшли таємниче середньовічне поховання

30.03.2019 1:49 0

Під сквером Нотр-Дам знайшли таємниче середньовічне поховання

Дослідники, що проводили розкопки на північному заході Франції в окрузі Манш під сквером Нотр-Дам натрапили на неоднозначне середньовічне поховання. Як відзначають вчені, незвичайне археологічне відкриття було зроблене ще 11 березня. Про це пише Znaj.ua з посиланням на La Manche Libre.

Наголошується, що в заповненні поховання був виявлений надгробний камінь висотою 1,20 м і шириною 30 см, з одного боку якого перебував блок, а з протилежного стела, поглиблена на 80 см. На надгробку нанесено напис, епітафія латинською мовою. Елементи, які вже підкреслюють винятковий характер для археологів.

"Це дивовижне поховання. Ймовірно, воно єдине такого типу в північній частині півострова Котентен", - повідомив Лоран Паезе-Резенде, науковий співробітник Національного інституту археологічних досліджень.

7982-tab.jpg

Як розповідає Лоран Паес-Резенде, спочатку знахідка наштовхнула вчених на думку про саркофаг Меровінгів.

Вчені підкреслюють, що під самим кам'яним надгробком був шар ґрунту товщиною 20 см, нижче якого розташовувався людський скелет у дуже доброму стані. Скелет, ймовірно, датується XI століттям.

Поховання.jpg

"Ймовірно, це могила важливої людини. Ця могила була "впущена" в більш ранні могили кладовища. Ймовірно, вона датується 10-м або 11-м століттям. Це незадовго до того, як кладовище перестали використовувати", — розповів Паесе-Резенде.

Як вважають археологи, поховання може належати жінці. Проте точна відповідь буде відома після лабораторних досліджень та розшифровки епітафії. Незабаром будуть взяті зразки для отримання датувань і отримання більш точної інформації про відклади і кістки. На даний момент, це єдине поховання на кладовищі, яке удостоїлося кам'яного саркофагу.

Скелет буде доставлений на базу Інрап в Бургусі, Кальвадос, недалеко від Кана. Стела, могильний камінь і квартал залишаться в Шербурі, Манш. Абатство Нотр-Дам-дю-Во незабаром забере їх.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/75251/

Следующая новость
Предыдущая новость

Сейф – залог безопасности содержимого Svyatsy - православная лавка Сім’ї учасників АТО пройшли реабілітацію в монастирі УГКЦ Онлайн игры для мальчиков Как правильно выбрать фотографа для фотосессии на яхте?

Публикации