Підприємливі хасиди купують житло в Умані

11.09.2019 18:44 0

Підприємливі хасиди купують житло в Умані

В Умань Черкаської області вже почали з'їжджатися хасиди, щоб у ніч на 30 вересня традиційно зустріти юдейський Новий рік поблизу могили праведника Нахмана.

Як розповіла "Сегодня" заступник мера Умані Людмила Кирилюк, цього разу очікується, що в гості приїдуть близько 30 тис. паломників. Найзабезпеченіші орендують житло максимально близько до могили праведника - за повір'ями хасидів вважається, що близькість до Нахмана обіцяє удачу протягом всього року.

Видання поспілкувалося з місцевими жителями і з'ясували, як городяни готуються підзаробити на паломниках.

"Поки що хасидів в місті не так і багато, масово вони почнуть з'їжджатися починаючи з 23 вересня. Частина квартир в місті була заброньована заздалегідь, деякі ще здаються. Як правило, господарі житла в кварталі біля могили беруть мінімум 100 доларів з людини за три- чотири дні. на цьому ж тижні для гостей встановлюються свої ціни. Тобто продавець на ринку продає картоплю уманцям по 15 гривень, а хасидам вже мінімум по долару (25 грн)", - розповіла нам мешканка міста Ірина Возницька.

При цьому багато хасидів вже давно стали уманчани. Точніше, купили тут житло, щоб не орендувати на свято, і така тенденція тут набирає обертів. Про це нам повідомила заступник мера Людмила Кирилюк.

"Є сім'ї, які проживають тут постійно. Багато іноземців викупили в місті житло. Якщо раніше купували квартири, то тепер почали охочіше брати і приватні будинки. Набувають не тільки для власного проживання, а й для того, щоб облаштувати готель. Але при цьому багато не платять "комуналку" місяцями і мають борги ", - розповіла Людмила Кирилюк.

До цього вона додала, що в місті є ряд проблемних питань, які стають актуальними під час паломництва:

"Цей квартал не розрахований на таку велику кількість проживаючих, адже одночасно ці додаткові 30 тисяч чоловік вмикають світло і воду, викидають сміття, йде навантаження на всі комунікації, і місто самостійно модернізувати всю інфраструктуру не може".

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religious_ceremonies/77110/

Следующая новость
Предыдущая новость

Легкие победы для всех решительных участников Все для наращивания ресниц в Prime Lashes Країна чудових краєвидів, тюльпанів та сирів запрошує вас на навчання Выбор красок для фасада Київська митрополія УПЦ провела зустріч з рідними українських військових, які перебувають у полоні

Публикации