П’яний чоловік увірвався у храм УПЦ КП і став ображати полеглих воїнів та Київський Патріархат

27.05.2018 11:26 9

П’яний чоловік увірвався у храм УПЦ КП і став ображати полеглих воїнів та Київський Патріархат

У Нікополі вранці 24 травня в храмі святого праведного Петра Калнишевського УПЦ КП стався неприємний інцидент - в середину увірвалася неадекватна парочка - чоловік і жінка. Невідомий нецензурно висловлювався на адресу священиків і падав на коліна перед іконою.

Про це повідомляє Інформатор.

За словами священнослужителя, який перебував у церкві, чоловік був п'яний.

У цей час у храмі читали псалтир. Невідомий чоловік поводився неадекватно, нецензурно висловлювався на адресу священиків Київського Патріархату і ображав полеглих воїнів. Потім, впав на коліна перед іконами, плакав, потім знову лаявся. Незважаючи на те, що відбувається, священнослужитель продовжував читати псалтир і попросив чоловіка покинути храм. Ці події зафіксувала камера відеоспостереження. На ній видно, що порушник церковного порядку тримає за пазухою невідомий прямокутний предмет. Що це було, для всіх залишається загадкою.

Настоятель храму, єромонах Меркурій Скороход не став звертатися до правоохоронців. Тим не менш, він прагне встановити особу невідомого чоловіка, щоб Бог напоумив його через людей. Сам священик молиться за невідомого порушника і за порятунок його душі. «Коли я проводжу паралель, то розумію, що хтось настроює людей проти нас. Адже цей чоловік, будучи в храмі кричав, що тільки Церква Московського Патріархату єдино вірна. Я не думаю, що все це банальна випадковість, особливо в період, коли в православних храмах Нікополя збирають підписи, щоб в Україні була Єдина Помісна Церква », - пояснив о. Меркурій Скороход.

Єромонах зазначив, що це не перший випадок, коли в Храм святого праведного Петра Калнишевського приходять провокатори. Одного разу невідомі зірвали портрети полеглих воїнів, які розвішені в церкві. І буквально недавно, з фасаду храму хтось вкрав національний прапор. О. Меркурій Скороход не розуміє, чому з огляду на ці події Служба безпеки України не діє.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/vandalism/71272/

Следующая новость
Предыдущая новость

Интернет-магазин автозапчастей фав П'ятидесятники України апробують нову навчальну програму для місіонерів Реалии Украины последних суток Впечатления Андрея Колупова о пешей прогулке по Царской тропе Онлайн запись на приём к репродуктологу

Публикации