ПЦУ у Facebook взялася розвінчувати релігійні міфи

02.06.2019 0:29 6

ПЦУ у Facebook взялася розвінчувати релігійні міфи

Православна Церква України розпочала у соцмережах просвітницьку кампанію стосовно розвінчання релігійних міфів.

Про це священнослужителі ПЦУ повідомили у Facebook, пише ІА ЗІК.

«Те, що мати не має бути присутньою у храмі під час хрещення дитини, – міф. Реальність така: це не заборонено!» – Йдеться у дописі.

Священики повідомляють, що хрещення – це духовне народження, тому природно, що родичі та близькі бажають взяти в ньому участь.

«Для того, щоб мати була присутньою на хрещенні своєї дитини, потрібно звершити вводини, які здійснюються на сороковий день після пологів (священик читає молитву над матір’ю в сороковий день після народження дитини). У випадку хрещення дитини до 40 днів та коли над матір’ю не звершені вводини, то мати під час Таїнства хрещення може стояти у притворі (невелика вхідна частина храму), і при відчинених дверях середньої частини храму усе бачити і чути», – зазначили у ПЦУ.

Люди у коментарях здебільшого позитивно ставляться до такого модерного просвітницького підходу церковнослужителів, зокрема, пишуть, що: «нарешті почали офіційно розвінчувати міфи і забобони». Але також користувачі Facebook не забули зіронізувати, порівнявши такий стиль із постами в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, яка вже декілька років просвітлює людей у медичних питаннях і розвінчує міфи.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religion_in_massmedia/76001/

Следующая новость
Предыдущая новость

Букмекерская контора, которая предоставляет выгодные условия Типы независимого аудита Газобетон – низкие цены и доставка по Харькову Как обустроить узкую прихожую Строительство бассейнов под заказ

Публикации