ПЦУ відкрита до діалогу з РПЦ і з усіма Помісними Православними Церквами, - Заява Синоду

05.03.2019 20:29 0

ПЦУ відкрита до діалогу з РПЦ і  з усіма Помісними Православними Церквами,  - Заява Синоду

ПЦУ прагне мати з Російською Церквою, як і з усіма Помісними Православними Церквами, порозуміння та братнє спілкування, Тому в ПЦУ «залишаються відкритими для діалогу з Російською Православною Церквою та переконані, що у благословенний Богом час і ця Церква-Сестра визнає автокефалію Помісної Української Православної Церкви». Про це йдеться у Заяві Синоду ПЦУ «Про стан українського православ’я».

ПЦУ закликає також до діалогу та єднання на основі автокефального статусу УПЦ ту частину православних єрархів, духовенства, чернецтва і мирян в Україні, які дотепер ще перебувають у юрисдикції Російської Православної Церкви. «Наші серця та братні обійми відкриті для вас», - йдеться у Заяві Синоду ПЦУ.

Священний Синод закликає всіх православних України до порозуміння та єдності у вірі.

В ПЦУ вважають безпідставними звинувачення, які звучать зокрема з боку Російської Церкви на адресу української держави щодо «втручання у внутрішні церковні питання і засвідчують, що українське законодавство створює рівні можливості для діяльності всіх Церков і релігійних організацій, а також сприяє здійсненню права на свободу совісті та віросповідання, а невід’ємною частиною цього права, як йдеться у заяві Синоду, є свобода вибору релігійною громадою своєї юрисдикційної приналежності».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/74973/

Следующая новость
Предыдущая новость

Качественные услуги в строительстве и инженерии История создания храма Святого Климента в Одессе Идеальные розовые кроссовки Nike M2K Tekno В игровые автоматы играть бесплатно Качественная печать ценников

Публикации