Процес над Балухом «побудований на ненависті до громадянина України» – архиєпископ Климент

03.07.2018 21:43 12

Процес над Балухом «побудований на ненависті до громадянина України» – архиєпископ Климент

Кримінальний процес у російському суді Криму в справі українського активіста Володимира Балуха заснований на «ненависті і брехні». Таку заяву зробив 2 липня після судових дебатів у підконтрольному Росії Роздольненському райсуді Криму архиєпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент, який є громадським захисником Балуха в суді.

«Почуття від процесу пригнічують. Усе, що ми бачимо, побудовано на ненависті й неправді до громадянина України, який шалено любить свою батьківщину, живе думками про Україну, який обожнює свою маму. Все спрямовано проти Володимира Балуха», – сказав Крим.Реалії архиєпископ Климент.

Також він зазначив силу духу Володимира Балуха, який виступив у суді з останнім словом.

«Сьогодні в останньому слові ми бачили його дух і віру. Володя вважає, що цей процес об'єднав навколо його імені багато благородних людей. Ми повинні навчитися мужності, стійкості й віри, які є в цієї нескореної людини», – підсумував архиєпископ Сімферопольський і Кримський.

У суді 2 липня прокурор запросив 4 роки колонії загального режиму за звинуваченням у дезорганізації роботи ІТТ, а з урахуванням першої кримінальної справи – 6 років колонії загального режиму і штраф на суму 10 тисяч рублів.

Підконтрольний Кремлю Роздольненський суд 15 червня подовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою українському активісту до 14 серпня.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Суд у Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 4600 гривень).

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України на подвір'ї його будинку.

МЗС України і США наполягають на звільненні українського активіста Володимира Балуха.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/71691/

Следующая новость
Предыдущая новость

Le Figaro: Папа Франциск може відвідати Росію, яку оминав через війну в Україні Особенности депозитных бонусов в казино «Лавина» Отопительные приборы для каждого дома Больничный лист при родах Реалии Украины последних суток

Публикации