Процес набирає обертів: на Вінничині понад 20 громад приєдналися до ПЦУ

27.12.2018 5:13 3

Процес набирає обертів: на Вінничині понад 20 громад приєдналися до ПЦУ

На Вінниччині перейти під юрисдикцію Православної Церкви України зголосилися понад 20 парафій УПЦ МП.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив керівник прес-служби Вінницької єпархії Православної Церкви України протодиякон Владислав Демченко.

«Процес переходу парафій з-під юрисдикції УПЦ МП до Православної Церкви України набирає обертів. Наразі можемо говорити про те, що таких церковних громад вже більше двадцяти. Частина вже оформила свої плани юридично, решта ще у процесі. Але щодня нам телефонують і консультуються», - повідомив Демченко.

За його словами, лише упродовж минулих вихідних до ПЦУ перейшли п’ять парафій.

Зокрема, у м. Вінниці до Православної Церкви України приєдналася парафія скельного Свято-Троїцького храму, розташованого у колишньому командному бункері радянської армії, у гранітних скелях на березі Південного Бугу. Громада храму майже стовідсотково підтримала свого настоятеля протоєрея Олексія Волкова, відомого у Вінниці місіонера, а також капелана-волонтера, який першим із священиків Вінниччини у 2014 році розпочав регулярні поїздки на схід для підтримки бійців української армії.

До ПЦУ приєдналася й громада найбільшого і найстарішого 120-річного храму Вінниччини - ікони Божої Матері «Всіх скорботних радості», розташованого у головному корпусі Вінницького обласного психоневрологічного диспансеру.

Рішення про перехід під юрисдикцію ПЦУ також ухвалюють і парафії у районах області. Так, 23 грудня вибір на користь Православної Церкви України зробила громада храму Різдва Пресвятої Богородиці с. Махнівка Козятинського району, а також парафіяни з сіл Сальник і с. Гущинці Калинівського району.

Як повідомляло агентство, станом на 21 грудня до ПЦУ на Вінниччині перейшли 4 парафії.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/74067/

Следующая новость
Предыдущая новость

Особенности модульного строительства в России Комфорт для ребенка и спокойствие для родителей Огромный выбор рюкзаков для украинцев Получение гражданства и вида на жительство в Украине Громкая новинка от Gucci: свитер-балаклава

Публикации