Процедури відкликання Томосу не існує, - релігєзнавець

04.04.2019 14:58 0

Процедури відкликання Томосу не існує, - релігєзнавець

Відомий релігієзнавець Юрій Чорноморець прокоментував заяву Синоду УПЦ МП, у якій єрархи вимагають, щоби Констнантинополь відкликати Томос.

«Процедури відкликання Томосу не існує. У РПЦ та МП в Україні було 27 років на вирішення питання про українське православ'я, на те, щоб надати томос у вигідній для себе конфігурації, чи то самим чи то з Константинополем чи то з усіма Давніми Патріахатами Сходу чи то з усіма Православними Церквами взагалі. Тисячі шансів були, тисячі приводів, мільйони причин - і нічого не було зроблено», - написав Чорноморець у себе на Фейсбуці.

Експер порівняв єрархів УПЦ МП з капризними дітьми.

«Томос тому і Томос, що він не відкликається. Це не лише канонічно абсурдно. Це маячня з точки зору елементарної логіки: все одно що сказати: мамо, засуньте народжене півроку тому дитя назад в утробу, я цього вимагаю! МП в Україні як капризні діти», - заявив він.

«Вимога зібрати Нараду Предстоятелів з українського питання - річ хороша, яку колись Вселенський Патріарх не раз і не два пропонував. Тоді МП було проти. Ну а тепер вже якось пізно і за канонічним порядком треба визнати ПЦУ, вступити у спілкування, ну а далі зібратися на Нараду для вирішення питання як МП в Україні могла б цілком влитися в ПЦУ і які права могли б бути громад для росіян в Україні», - додав Юрій Чорноморець.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/75317/

Следующая новость
Предыдущая новость

Не знаете, как достигнуть успеха в своем бизнесе, то вам необходимо высококачественное продвижение сайта Все про медичне страхування для іноземців Выбор нового аккумулятора для смартфона Украинское онлайн казино Космолот на 3topora.net Скупка золота и антиквариата – профессиональная оценка экспертом

Публикации