Професор єврейської історії зі США виступив перед слухачами в Дніпропетровській єпархії УПЦ КП

20.09.2018 13:05 12

Професор єврейської історії зі США виступив перед слухачами в Дніпропетровській єпархії УПЦ КП

Ініціатором зустрічі став меценат єпархії, президент Міжнародного благодійного фонду «Солідарність» Олександр Петровський за сприяння головного раввина Дніпра і регіону Шмуеля Камінецького.
Гість єпархії спочатку розповів про себе, про свої роботи та про своє особисте ставлення до України і тих подій, які зараз відбуваються в Україні. Далі професор говорив про українсько-єврейські відносини: тисяча років співіснування, а також відповідав на запитання духовенства.
На завершення зустрічі професор Йоханан Петровський-Штерн подарував свої книги «Євреї та українці: Тисяча років співіснування».
У свою чергу єпископ Симеон подарував гостю книгу «Київський Патріархат – під егідою Його Святості Патріарха Філарета», у виданні на українській та англійській мовах.
Йоханан Петровський-Штерн є головою кафедри Єврейських студій та професором єврейської історії на історичному факультеті Північно-західного університету (Northwestern University) в Чикаго. За його внесок в східно-європейські та українські студії його було призначено Фулбрайтівським спеціалістом в Східній Європі, асоціативним членом Гарвардського Українського інституту, ординарним професором Вільного Українського Університету в Мюнхені, почесним професором-гостем Українського Університету у Львові та відзначено почесним доктором Університету «Києво-Могилянська Академія». Він автор семи монографій.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Обжимной опрессовочный инструмент для наконечников Гранитные украшения – всегда стильно и современно Фотообои цветы - флора в декоре интерьера Утепление фасада дома пенопластовыми листами – самый оптимальный способ Лучший способ получения прибыли за веселье в Azino777

Публикации