Протидіяти вільному переходу парафій до ПЦУ буде лобіст УПЦ (МП), - Сerkvarium

28.11.2019 22:18 0

Протидіяти вільному переходу парафій до ПЦУ буде лобіст УПЦ (МП), - Сerkvarium

Під час представлення заступником голови Офісу президента Сергієм Трофімовим нового голови Чернівецької ОДА 25 листопада були присутні представники Чернівецько-Буковинської єпархії РПЦ в Україні (УПЦ МП).

Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ РПЦвУ.

Представники єпархії Російської Церкви в Україні наскаржились Трофімову на втручання попереднього голови у справи Церкви та “рейдерські захоплення храмів”. При цьому вони зазначили, що не хочуть для себе жодних преференцій, лише щоб церковно-державні стосунки здійснювались відповідно до законодавства.

На оприлюдненому відео секретар єпархії скаржиться на попереднього в.о. голови Чернівецької ОДА, начальника відділу культури та двох його працівників, а також на те, що “незрозуміло веде себе весь юридичний відділ” ОДА.

На що пан Трофімов слухняно запевняє, що “все виправимо”.

Священник висловив сподівання, що новий голова ОДА їх почує, і Трофімов відповідає: “Почує, і я все зроблю”.

Як зазначає Сerkvarium, в РПЦвУ обрали Сергія Трофімова своїм владним заступником не просто так. Як повідомляв сайт Антикор, пан Трофімов тісно пов’язаний з цією церковною юрисдикцією та навіть навчався в духовній академії РПЦвУ.

Також саме йому приписують втручання в конкурс на посаду керівника Держслужби з етнополітики та свободи совісті, внаслідок чого переможця на посаду Андрія Юраша було “зрізано” при співбесіді головою партії “Слуга народу” Олександром Корнієнком.

Як зазначається, для РПЦвУ будь-які дії представників влади, включаючи ручне керування, не є незаконним втручанням у справи Церкви, якщо вони націлені проти опонентів РПЦвУ або слугують її інтересам.

РПЦвУ наполягає, що ПЦУ – політичний проект, хоча фактично виходить, що без активної підтримки можновладців саме Московський Патріархат в Україні почувається дискомфортно і оголошує про здійснення гонінь, гірших навіть за часи більшовиків. І лише повна підтримка з боку “своєї” влади є запорукою відсутності “жодних преференцій” для цієї юрисдикції, як це було за часів Віктора Януковича.

Нагадаємо, що на підставі п.28 ст.106 Конституції України указом президента від 20.06.2019 р. № 417/2019 утворено Офіс президента України, який є постійно діючим допоміжним органом, основним завданням якого є організаційне, правове, консультативне, інформаційне, експертно-аналітичне та інше забезпечення здійснення президентом України визначених Конституцією України повноважень.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/77975/

Следующая новость
Предыдущая новость

Для кого создано Elslots Casino Фотообои цветы - флора в декоре интерьера Працівники ювенальної поліції влаштували свято дітям молодіжного табору Мукачівської єпархії УПЦ Запчасти для автомобилей Рено Кенго по интернету Игровые аппараты Вулкан 777

Публикации