Проректор Дніпровської семінарії УПЦ КП виголосив доповідь «Уявно-фантастичний християнин у порівнянні з істинним християнином»

02.11.2017 12:16 9

Проректор Дніпровської семінарії УПЦ КП виголосив доповідь «Уявно-фантастичний християнин у порівнянні з істинним християнином»

Із доповіддю «Уявно-фантастичний християнин у порівнянні з істинним християнином» виступив проректор, кандидат богословських наук Василь Бабій. «… Для того, щоб стати християнином, чи бути ним, багато думають, що потрібно, спершу, повірити у те, що існує Бог-Тройця, охреститися без особливих зусиль, одягнути і носити хрестик, хоча б раз у тиждень (у неділю чи велике свято) прийти в храм на богослужіння, купити свічку, робити добрі справи… і цього достатньо, щоби бути добрим, істинним християнином. Так це, чи не так?… Святий Паїсій Святогорець пише: “… зараз такий час, що ми знаємо багато молитов, але, нажаль, не молимося, або мало молимося. Їмо пісну їжу, але на постимо. Накопичуємо відомості про духовне життя, а досвіду не маємо. Сповідуємо гріхи, але не каємося. Ходимо у храми і стоїмо на службах, але душа наша не упокорюється перед Творцем. А все це від того, що серце закрите для Христа”. Можна продовжити думку святого отця: і називаємо себе християнами, але, нажаль, не є ними і є далекими від Христа, бо не знаємо Його досвідно… Можна все життя ходити у храм, молитися, бити поклони, каятися…, і залишитися уявно-фантастичним християнином, створивши свій образ християнина…», – зазначив у свої промові віце-ректор семінарії.
Також доповідач зауважив, що однією із ознак істинного християнина є особистісно-живе спілкування із Христом у благодаті Святого Духа (богобачення чи богоспілкування). Він нагадав, що багато є прикладів у Церкві Христовій, що святі-християни бачили і бачать Христа і спілкуються з Ним. Наприклад, преподобний Симеон Новий Богослов говорить, що коли він читав Священне Писання, то Сам Христос пояснював (тлумачив) Писання.
«З Богом потрібно мати особисті відносини. Інакше всі свічки, всі пости, все причастя – все повз (мимо). Християнство – це живе життя із живим Богом. А не якісь магічні дії. Скільки б ти не пив святої води – нічого не буде, якщо не будеш змінювати (преображати) своє серце, свої думки, все своє життя», – нагадувалося на заході.
У роботі круглого столу також взяли участь інспектор та методист заочної форми навчання В. С. Галайко, завідувач кафедри богослов’я та біблістики прот. Ярослав Матюнка, викладач ігуменя Наталія (Кудрянська) та студенти навчального закладу.
Між учасниками відбулася жвава дискусія.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Самый загадочный алкоголь - абсент Православні ікони та їх види 24 Вулкан зеркало Проектування будівель від фахівців Виконавчий напис нотаріуса — що це, навіщо і кому

Публикации