Прокуратура відреагувала на СМСки з погрозами священикам ПЦУ на Житомирщині

13.02.2019 12:39 3

Прокуратура відреагувала на СМСки з погрозами священикам ПЦУ на Житомирщині

У Житомирі розпочато розслідування за фактом вчинення тиску на священиків, які перейшли до Православної Церкви України. Про це УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури Житомирської області.

Як зазначається у повідомленні, 11 лютого Житомирська місцева прокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань) Кримінального кодексу України.

«Як встановлено із публікацій у засобах масової інформації, священикам, які перейшли до Православної Церкви України, від представників УПЦ МП надходять смс-повідомлення із погрозами та закликами до покаяння, тощо. Таким чином, порушується право громадян на віросповідання, що є недопустимим», - зазначили у прокуратурі.

Повідомляється, що наразі у кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі дії, перевіряються оприлюднені у пресі факти, встановлюється безпосередня причетність осіб до вчинення кримінального правопорушення. У відомстві додали, що досудове розслідування проводить Житомирський місцевий відділ поліції ГУНП в області, а місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво.

Як інформувала РІСУ, на Житомирщині священики, які перейшли до Православної Церкви України, отримують смс-повідомлення з погрозами від митрополита Овруцького і Коростенського Віссаріона (Стретовича). Він попереджає, що в громади, які вийшли з юрисдикції Московського Патріархату, прибуватимуть російські священики та люди, які «можуть допомогти покаятись».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/scandals/74694/

Следующая новость
Предыдущая новость

У Києві готують приз переможцю християнського Літературного конкурсу ім. Джона Буньяна Триммер для бороды Больничный лист при родах Лучшие подвесные потолки Диагностика и ремонт турбины любой сложности

Публикации