Провідний богослов Британського союзу баптистів взяв участь у раді баптистів України

22.02.2018 21:43 0

Провідний богослов Британського союзу баптистів взяв участь у раді баптистів України

Відповідальні служителі розглянули головні події року у служінні церков Братства. Відтак до цьогорічних планів увійшли обласні конференції для пресвітерів сільських і малих церков, а також конференції для пасторів великих церков, які проходитимуть у березні-травні. У травні увага конференцій буде зосереджена на молодих пасторів, а в серпні – Конгрес християнської молоді України. Також обговорювали спільні заходи протестантських церков: Національний день молитви, Ходу за сімейні цінності, Всеукраїнське свято подяки та інші.
Серед важливих питань розглянули служіння зовнішньої та внутрішньої місії, зокрема поточний стан праці місіонерів в обласних об’єднаннях та за кордоном.
Особливим гостем засідання був провідний богослов Британського союзу баптистів доктор Ентоні Крос, який є помічником керівника Міжнародного баптистського центру богословського навчання в Амстердамі (Нідерланди).
Наукові інтереси доктора Кроса включають питання хрещення, зокрема поняття «таїнство хрещення», а також низку тем: історія і теологія баптистів, богословський фундамент з підготовки до служіння, характер служіння, традиція вільної церкви, благовістя і віра.
Упродовж дня гість викладав на тему «Хрещення в Новому Заповіті і баптистська традиція». Мова йшла про міфи і реальність в напрямку баптистського сакраменталізму хрещення. Відповідно до Нового Завіту хрещення є складовою частиною становлення християнина. У Новому Заповіті воно є первісним та ініціюючим проявом віри.
Доктор Крос є автором книг «Відновлення євангельських таїнств», «Для спілкування просто потрібно глибоко розуміти», «Підготовка до служіння серед британських баптистів». Також є співавтором книг «Бути церквою: ревізійна баптистська ідентичність» та «Хрещення і баптисти: теологія і практика ХХ століття».

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Доступный и быстрый ремонт компьютеров Поляки відреставрують низку архітектурних пам’яток Львова В Харькове христиане передали госпиталю 400 кг медицинских материалов для раненых бойцов Бани и сауны в Запорожье Легкие победы для всех решительных участников

Публикации