Провокатор, що видавав себе за послушника з Почаївської лаври і священика УПЦ КП, виявися радикалом Корчинського

01.08.2018 14:42 3

Провокатор, що видавав себе за послушника з Почаївської лаври і священика УПЦ КП, виявися радикалом Корчинського

Зокрема, один із затриманих Ростислав Федорко дав журналістам інтерв’ю, назвавши себе послушником із Почаївської лаври, який нібито брав участь у молитовній ході. Пізніше його і ще одного з «братчиків» затримала поліція.
«П’ятеро чоловіків йшли у голові колони – поліція вже на цьому етапі оточила цю групу. Біля Кабінету міністрів молодики видерлись на парапет, де частину з них затримали. Попередньо, затриманих двоє. До провокацій група вдатись не встигла», — цитує сайт УПЦ (МП) ТСН, що надала відео, на якому представники ЗМІ ідентифікували перевдягненого члена “Братства”, інтерв’ю з яким поширили раніше.
Раніше молодик вже вдавав з себе священнослужителя Київського Патріархату. «Близько 30 людей, які є віруючими кількох українських православних церков (УПЦ КП, УАПЦ, УГКЦ) влаштували молитовний флеш-моб в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври, — написало Еspreso.tv 8 березня цього року. — Керував молебнем священик Київського патріархату, який заявив, що подібні акції будуть систематичними і найближча зустріч відбудеться “найближчим часом”».
На опублікованому відео видно, що так званий священик — це той самий Ростислав Федорко, що 27 липня вдавав з себе послушника з Почаєва і був затриманий поліцією.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Какому святому молиться о потерянной вещи В Харькове христиане передали госпиталю 400 кг медицинских материалов для раненых бойцов В Киевской обладминистрации открыта фотовыставка «Кое-что общее», разбивающая религиозные стереотипы Аренда яхты в Днепре У Сімферополі протестують проти приватного будівництва на місці палацу калги-султана XV–XVI ст.

Публикации