Президент у Єрусалимі зустрівся з Генеральним секретарем Єрусалимського Патріархату

22.01.2019 11:49 3

Президент у Єрусалимі зустрівся з Генеральним секретарем Єрусалимського Патріархату

Президент України Петро Порошенко зустрівся з Генеральним секретарем Єрусалимського Патріархату, архиєпископом Аристархом та відвідав Храм Гробу Господнього.

За інформацією сайту Глави держави, Петро Порошенко відзначив важливу історичну роль, яку Єрусалимський Патріархат відіграє у збереженні святих місць та зміцненні авторитету християнської церкви по всьому світу.

Глава держави відзначив, що з отриманням 6 січня 2019 року Томосу про автокефалію Православна Церква України - однієї з найбільших країн Європи, увійшла до родини православних церков-сестер.

зустріч_1.jpeg

Президент наголосив, що ця подія назавжди збережеться в історії України в одному ряду із Володимировим Хрещенням та з проголошенням незалежності, ставши актом її духовної незалежності.

Глава держави також відвідав Храм Гробу Господнього, де помолився за припинення російської агресії, за мир та процвітання України.

Петро Порошенко також поспілкувався з українськими прочанами, які приїхали до Єрусалима.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/ukraine_and_world/international_relations/74405/

Следующая новость
Предыдущая новость

На Тернопільщині освятили найбільшу вишивану карту України ГДЗ по ОБЖ - восьмиклассник поймет Покупка газовых котлов в Одессе Лак для паркета от компании «Мастер Паркет» Официальный дилер Тайота в Киеве

Публикации