Президент у телефонній розмові повідомить Варфоломія I про позитивне рішення ВРУ

19.04.2018 22:24 9

Президент у телефонній розмові повідомить Варфоломія I про позитивне рішення ВРУ

Відразу ж після позитивного голосування у ВРУ про підтримку Звернення до Патріарха Константинопольського щодо надання Томосу про автокефалію для Української Православної Церкви, Президент подякував парламентарям за це рішення і наголосив, що зараз же телефонуватиме до Константинополя і повідомить про це Патріарха Варфоломія.

«Незалежна держава має право на свою Церкву. Москва не має жодного права втручатися у це питання. Якщо Москва називає Україну своєю канонічною територією, то це пряме зазіхання на територіальну цілісність України. Дозвольте мені, шановні народні депутати, цей патріотичний дух української незалежності – прохання про Томос для Української Православної Церкви - передати у телефонній розмові Патріарху Константинополя», - наголосив Петро Порошенко.

Спікер ВРУ Андрій Парубій відразу ж після завершення голосування сказав: «Молімося, щоб Патріарх Варфоломій прийняв позитивне рішення і щоб Україна врешті отримала єдину Помісну Православну Церкву».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/70858/

Следующая новость
Предыдущая новость

Особенности транзакций и видеослоты, как лучший вариант активных ставок Обжимной опрессовочный инструмент для наконечников Быстрая накрутка лайков в ВК Купить носки оптом Гадания онлайн стали реальностью

Публикации