Президент України у Дніпрі взяв участь у молебні за Україну та єдину Церкву

21.05.2018 18:53 3

Президент України у Дніпрі взяв участь у молебні за Україну та єдину Церкву

Молебень звершив керуючий Дніпропетровською єпархією УПЦ КП владика Симеон. Серед поважних гостей, представників місцевої влади, духовенства на молитві був присутній президент МБФ «Солідарність» Олександр Петровський з родиною та друзями, відомими спрортсменами, воїнами, учнями місцевих шкіл та інших дніпрян.
Президент України подякував за спільну молитву. «Дуже важливо, коли ми спільно молимось Богу і просимо благословити нашу державу, яка проходить зараз величезні випробування, благословити багатостраждальний український народ і Божої допомоги, щоб наш народ виборов право мати Українську Православну Помісну Церкву»,- наголосив глава держави.
Він нагадав, що Верховна Рада більшістю підтримала звернення до Вселенського Патріархату, представники УПЦ КП, УАПЦ та інші також підписали звернення. «Зараз хвиля, яка пішла по Україні, серед українського народу на підтримку цього Звернення, цієї надії. Головне, що відбувається – це молитва. Те, про що закликали церковні ієрархи, просив український Президент. Лише дві речі: молитися і боротися за українську церкву. І я вірю, що Господь нам її пошле», — зазначив глава держави.
Також він нагадав, що нещодавно молився у храмі на Київщині разом з представниками УПЦ КП, УГКЦ, УАПЦ та УПЦ (МП). «Ви б бачили як світилися очі вірян. Вони починають вірити, що ми дуже наблизились до того, щоб всі об’єдналися», — наголосив він.
«Важливо, щоб українці мали свою власну українську дорогу до Бога і свою власну українську церкву. Наголошую, що це не є політичне питання. Це питання суверенності нашої держави, існування нашої держави, незалежності. Бо незалежна помісна церква є атрибутом держави. Ми дуже велику ціну заплатили за право бути державою», — наголосив президент.
Порошенко також поспілкувався з учнями недільної церковно-приходської школи та прихожанами храму і відвідав приміщення управління єпархії.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Де купити якісну селфі-палку Вигідні кредити онлайн на банківську карту Папа Франциск передав особисту пожертву на побудову собору УГКЦ у Харкові Великолепный каталог продукции для детей и их мам «Barberking» − настоящий атмосферный барбершоп в Харькове

Публикации