Президент України відзначив силу молитви, яка допомагає долати труднощі та наближати автокефалію

31.05.2018 17:25 9

Президент України відзначив силу молитви, яка допомагає долати труднощі та наближати автокефалію

"... Друзі, шість місяців тому ніхто в цьому залі уявити не міг, що ми так близько підійдемо до Томосу — Його Всесвятість і Патріарх Константинопольський і Синод слов’янського патріархату має нарешті прийняти рішення щодо надання Томосу щодо Помісної Церкви великій європейській 45-мільйонній нації – нації українців", — сказав президент.
Він зазначив, що "кожен з нас розуміє – без церкви немає держави. Без церкви нема нації. І Церква абсолютно важливий атрибут суверенної, незалежної України. І саме тому ми так молимося і боремося за Церкву".
Петро Порошенко підкреслив, що "коли буде Єдина Помісна Українська Православна Церква – у нас не буде улюбленої церкви держави. У нас всі церкви будуть рівні перед Законом. І церква буде відділена від держави. І ми збережемо конфесійні права кожного громадянина обирати свою дорогу до Бога".
За словами президента, наближення Української Церкви до автокефалії стало можливим завдяки сили молитви українців і Божої допомоги.

Президент України відзначив силу молитви, яка допомагає долати труднощі та наближати автокефалію

Він назвав й інші приклади сили молитви. Зокрема, глава держави сказав: "Сила молитви була й 15 лютого 2015 року під час виходу наших військ з-під Дебальцевого. Уявити собі не можете, як всю ніч я не міг заснути і молився про те, щоб Господь дав нам спасіння. І незважаючи на те, що ворог думав, що ми в оточенні, ми вийшли і зберегли наші сили".
Під час промови був відзначений інститут військового капеланства. "Ми ні на кого не збираємося нападати, але українська армія здатна захистити на сьогоднішній день українську землю, український суверенітет, українську територіальну цілісність. І вперше в українській армії з’явилися капелани для того, щоб нести слово Боже, чого не було до цього ніколи", — сказав президент.
Як приклад співробітництва держави і церкви він нагадав про цьогорічне святкування 1030-річчя Хрещення Київської України-Русі, а також згадав про святкування минулого року 500-річчя Реформації й відзначив ініціативу протестантських церков і Українського біблійного товариства, яка була підтримана Всеукраїнською радою церков і релігійних організацій, про проведення Року слова Божого в Україні.
Також Петро Порошенко привітав проведення Національного дня молитви за Україну, який відбудеться 1 червня. " І ми пишаємося, що в Україні найскладніше питання співжиття релігій і культур завждив вирішувалося мирно, без насильства, у правововму полі. Єдине, що порушило наш внутрішній мир, – це є російська агресія", – сказав він.
"Ключова позиція всієї нашої команди, всього українського народу сказати останнє «прощавай» Радянському Союзу і ніколи туди не повертатися. Сказати останнє «прощавай» російській імперії і ніколи туди не повертатися, – заявив Порошенко. – Об’єднатися всім і привести велику українську націю назад до Європи, до європейської родини, бо ми звідти".

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Курсы английского языка для взрослых Строительные люльки ZLP – 630 с полной комплекцией Глава УПЦ КП підтримав ініціативу групи депутатів розпочинати робочий день парламенту з молитви У Сімферополі протестують проти приватного будівництва на місці палацу калги-султана XV–XVI ст. В Киевской обладминистрации открыта фотовыставка «Кое-что общее», разбивающая религиозные стереотипы

Публикации