Президент та члени ВРЦіРО взяли участь в акції «Перша хвилина миру»

10.05.2019 8:19 0

Президент та члени ВРЦіРО взяли участь в акції «Перша хвилина миру»

Президент України Петро Порошенко, члени Уряду, народні депутати, ветерани, воїни та представники ВРЦіРО у День пам’яті та примирення взяли участь в акції «Перша хвилина миру» у меморіальному комплексі «Національний музей історії України у Другій світовій війні».

За повідомленням офіційного сайту Глави держави, в рамках акції Глава держави оголосив символічну «Першу хвилину миру». Також був запалений меморіальний вогонь пам’яті.

У заходах також взяли участь Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, члени Уряду, народні депутати, ветерани, воїни та їх родини.

«23:01 8 травня 1945 року – момент, коли було припинено вогонь, і в Європі настала перша хвилина вистражданого миру. Цей день важливий не лише тому, що дає людству можливість озирнутися і згадати про колосальні жертви й втрати. Спогади спонукають нас ще і ще раз замислитися над причинами воєн і зробити належні висновки», - сказав Президент України Петро Порошенко під час акції «Перша хвилина миру».

Глава держави підкреслив: «Мільйони і мільйони людей в усьому світі об’єднує одна мета – не допустити повторення трагедії. І тільки в Москві, Господь їм суддя, кажуть: «Можем повторить».

«Я неодноразово вже проводив паралелі між ставленням Гітлера та Путіна до людського життя, до норм міжнародного права…Ніхто не має права монополізувати перемогу над нацизмом, а тим більше використовувати її для апології своєї імперської політики. Подолання нацизму сімдесят чотири роки тому це не привід водити ряжені «полки безсмертних» по всьому світу», - наголосив Петро Порошенко.

ВРЦ.jpeg

«Ми дистанціювалися від кремлівського «побєдобєсія». За п’ять останніх років ми виробили власний сценарій, свій ритуал відзначення Дня перемоги у Другій світовій війні, наближений до загальноєвропейської традиції… Ми, українці, прагнемо жити у мирі й безпеці. Тому наша мета – стати повноправним членом ЄС та НАТО, цих двох союзів, які є запорукою єдності і безпеки на нашому континенті. Вони є і гарантією нашої національної безпеки та безпеки кожного українського громадянина», - зазначив Петро Порошенко.

Він зазначив, що до пам’яті про жертви нашого народу у Другій світовій війні додалася пам’ять про тисячі загиблих внаслідок російської агресії.

«Нагадування про першу хвилину миру має особливе значення. Для України – це хвилина надії так само, як і хвилина пам’яті. Ми прагнемо миру і ми віримо, що змусимо агресора піти з нашої землі. І тоді в цю хвилину в Україні і в усій Європі буде справжня тиша, без обстрілів, без втрат», - резюмував Петро Порошенко.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/national_religious_question/75715/

Следующая новость
Предыдущая новость

Протестанты реализовали в Славянске социально-евангельский проект «Сильное поколение» Тренажеры для повсеместного использования Гранитные украшения – всегда стильно и современно Сильная личность примеры великих людей Подтяжка лица для возвращения вашей молодости

Публикации