Президент Порошенко закликав православні Церкви світу визнати ПЦУ

07.01.2019 18:53 0

Президент Порошенко закликав православні Церкви світу визнати ПЦУ

Президент Порошенко закликав православні Церкви світу визнати ПЦУ. Про це Глава держави сказав у промові після Різдвяної Літургії в Софії Київській, під час якої було представлено Томос про автокефалію Православної Церкви України.

"Ми закликаємо всі світові православні Церкви визнавати ПЦУ як сестру, згадувати під іменем "Святіша Церква України" як таку, що має своєю кафедрою історичне місто Київ", - сказав Петро Порошенко і додав:

"Нашу давню Церкву, історія якої сягає часів князя Володимира, ми нарешті визволили з московської неволі, і вона рівна між рівними увійшла в родину, яка тепер складається з 15 незалежних помісних православних Церков. Ми розірвали останні пута, які пов'язували нас із Росією з її фантазіями про Україну як про канонічну територію Російської Православної Церкви. Цього немає і вже не буде", - акцентував Президент.

Отримання Томосу Петро Порошенко прирівняв до здобуття незалежності і наголосив, що немає нічого неможливого, коли українці діють спільно як «єдина українська політична нація".

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/74212/

Следующая новость
Предыдущая новость

Тест ДНК по отцовской линии Особенности пластиковых окон от Ventana Священник УПЦ в Крыму просит оккупационные власти открыть нудистский пляж Виды отчетов по практике: студентам на заметку Шахтные котлы Холмова от «Тепло Пром»

Публикации