Президент назвав три найважливіші моменти для становлення єдиної помісної православної Церкви в Україні

24.04.2018 0:16 15

Президент назвав три  найважливіші моменти для становлення єдиної помісної православної Церкви в Україні

Сьогодні гостем «Свободи слова» на ICTV став Президент України Петро Порошенко. У програмі мова йшла про перспективи та наслідки створення в Україні єдиної помісної Церкви.

Як відомо, минулого тижня Президент України звернувся до Вселенського Патріархату з питанням про надання українській православній Церкві автокефалії. Сьогодні Синод Вселенського Патріархату оприлюднив інформацію, що він приступає до вивчення цього питання і до консультацій.

«Чи може зупинити Кирил створення єдиної Помісної Церкви в Україні?», - риторично запитав Петро Порошенко.- Ніхто, в тому числі і Кирил, не має прва вето на Томос про автокефалію. Патріарх Варфоломій не питає дозволу. Він тісно спілкуватиметься та координуватиме це питання зі своїми сестринськими Православними Церквами.

Зараз найважливіші 3 моменти, наголосив Петро Порошенко:

1 Єдність всередині країни заради побудови незалежної суверенної держави включно зі створенням Помісної Української Православної Церкви.

2. Рішучість і боротьба за створення цієї Церви

3. Молитва, щоб Бог послав нам Божу благодать і помісну українську православну Церкву. Ми дуже близько, як ніколи, підійшли до реалізації ідеї створення української Церкви. І це не лише церковне питання. Це питання державної ваги, історичне питання повернення в Україну свої Церкви, яка стане символом державності, незалежності та українськості.

Додамо, що під час передачі було проведене опитування, яке показало, що 84% - «за» створення єдиної помісної Православної Церкви в Україні та 16% - «проти».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/70916/

Следующая новость
Предыдущая новость

Автомобильная заправочная станция на погранпереходе «Котловка» Всегда говори «Да» Уверенность в каждом шаге вместе с Киндер мода Где заказать стальные радиаторы? Б/у сервера с запада

Публикации